Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren začíná odhalovat druhou generaci Super Series

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Britská automobilka McLaren Automotive na letošním autosalonu v Ženevě představí nástupce modelu 650S. Prozatím odhaluje jeho nový skelet karoserie pojmenovaný Monocage II.

McLaren Automotive oficiálně potvrdil premiéru prvního zástupce druhé generace své rodiny modelu Super Series, do níž patří od prvního modelu MP4-12C přes jeho nástupce 650S až po odvozené 675LT, na 7. března letošního roku během 87. ročníku autosalonu v Ženevě.

Již nyní ovšem britská automobilka představuje nosný prvek své novinky v podobě skeletu karoserie pojmenovaného Monocage II. Ten je kompletně vyroben z uhlíkových vláken a ve srovnání se současným provedením, kombinujícím kov a uhlíková vlákna, má nabízet výrazně vyšší tuhost při nižší hmotnosti.

Monocage II má nové generaci Super Series zajistit velmi nízkou suchou hmotnost a automobilka uvádí 1283 kg, což má být údajně nejméně v dané kategorii vozů a zároveň o 18 kg méně než u současného modelu 650S.

Vedle vyšší tuhosti a nižší hmotnosti má Monocage II nabízet i komfortnější nastupování a vystupování z vozu než je tomu u aktuálních zástupců Super Series. Zlepšení se mají majitelé dočkat i v oblasti výhledu z vozu.

McLaren Automotive pak ještě zmiňuje snížení těžiště, které má zajistit ještě lepší jízdní vlastnosti než tomu bylo u dosavadních vozů této značky.

Majitelé, kteří se budou chtít pokochat strukturou uhlíkových vláken v konstrukci svého nového vozu, budou mít možnost při vyplňování objednávky zatrhnout kolonku Visible Monocage a část konstrukce skeletu pak zůstane v oblasti A sloupků odhalena.

McLaren Automotive uvádí, že představení druhé generace Super Series představuje v jeho historii vůbec první výměnu produktové řady a zároveň má být novinka, která bude představena na ženevském autosalonu prvním z celkem patnácti plánovaných nových vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
5. 1. 2017 20:56
CRX
Vypadá to jako kastle mojí bývalé Hondy CRX 2 generace. Doufám, že někde R. I. P.