Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren znovu ujistil své fandy: SUV nikdy nepostavíme!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Heslem nikdy neříkej nikdy se britský výrobce supersportů neřídí. Zastoupení McLarenu totiž trvá na tom, že sportovně-užitkový vůz nikdy nenabídne.

Automobily kategorie SUV jsou fenoménem dnešní doby a do jejich stavby se stále častěji pouští výrobci, do kterých byste to vůbec neřekli. Vzpomeňme Porsche Cayenne, Lamborghini Urus či italské Ferrari, které na svém prvním sportovně-užitkovém autě pilně pracuje.

Není tedy vůbec vyloučeno, že se v budoucnu přidají i další automobilky jinak produkující hlavně sportovní vozy. Za žádnou cenu se k nim ale nechce přidat McLaren, který svým fanouškům slíbil, že SUV nikdy nepostaví.

Řeč na stále populárnější karosářskou verzi přišla v rozhovoru s Markem Robertsem, jenž je zodpovědný za projekty uvnitř McLaren Automotive. „Chceme poskytnout absolutní zážitek z jízdy, pro to neexistuje žádný kompromis. SUV nám něco takového neumožňuje, taková možnost tedy neexistuje,“ ujistil Roberts všechny, kteří spekulovali o prémiovém SUV z Wokingu.

K čemu už se McLaren nestaví tak striktně zády, to je elektrický pohon. Roberts potvrdil, že automobilka již testuje prototyp s bateriemi v útrobách. Jeho představení se ale prý dočkáme až krátce před spuštěním sériové produkce.

McLaren plánuje do roku 2025 představit 18 nových modelů. Vzhledem k tomu, že současná produkce britské značky činí 4500 kusů ročně, bude určitě potřeba navýšit kapacitu. „Pro malou firmu jako McLaren je to velká výzva,“ dodává zástupce britské společnosti. Závěrem dodejme, že jednou z chystaných novinek bude nástupce McLarenu P1, limitky omezené na 375 kusů, jež vznikala v letech 2013 až 2015.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)