Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren zve na Festival rychlosti v Goodwoodu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
McLaren Automotive se hodlá na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu zaměřit především na své současné modely.

Festival rychlosti se letos v Goodwoodu uskuteční v termínu od 25. do 28. června a McLaren Automotive zde hodlá představit své současné modelové řady od zástupce Sport Series až po vrcholný P1 GTR.

Velkou pozornost má v Goodwoodu přitahovat letošní novinka v podobě McLarenu 570S. Tento zástupce kolekce "malých" modelů Sports Series se zde poprvé představí v pohybu a ne jen jako pouhý statický exponát.

Návštěvníci Festivalu rychlosti tak budou mít možnost spatřit model 570S v akci a jako první si poslechnou jeho motor V8 3,8 l se dvěma turby, který disponuje výkonem 419 kW (570 k) a točivým momentem 600 N.m.

Pomyslný střed nabídky značky McLaren má v Goodwoodu zastupovat model 650S Le Mans, který se inspiroval vítězným F1 GTR, za jehož volantem se při čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans 1995 střídali Yannick Dalmas, Masanori Sekiya a JJ Lehto.

S ohledem na skutečnost, že série 50 vozů je již vyprodaná, se v Goodwoodu představí předsériový 650S Le Mans s interním kódem XP1, který byl postaven divizí McLaren Special Operations ve spolupráci s Peterem Stevensem, návrhářem modelu F1. Na vítěze Le Mans tento McLaren jasně odkazuje pětipaprskovými koly, vstupem vzduchu k sání na střeše i šedou metalízou Sarthe.

Modelovou řadu 650S bude kromě zástupce výroční limitované edice prezentovat i čistě závodní provedení GT3, které bylo představeno v loňském roce a v současnosti slaví úspěchy v pěti šampionátech na okruzích v Severní Americe i Evropě.

Vrchol současné produkce McLaren Automotive pak bude zastupovat model P1 GTR s výkonem 736 kW (1000 k), který si jeho majitelé budou moci užívat pouze na uzavřených okruzích a během speciálních akcí pořádaných samotnou automobilkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)