Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG Project One oficiálně potvrzen pro Frankfurt

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Mercedes-Benz potvrdila, že na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představí studii připravovaného hypersportu Mercedes-AMG Project One.

Mezinárodní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem otevře své brány pro veřejnost ve dnech 14. až 24. září letošního roku. Automobilka Mercedes-Benz ve svých tiskových materiálech uvádí, že ve své expozici představí návštěvníkům zhruba stovku vozů a mezi nimi samozřejmě i několik ve světové premiéře.

Hlavní hvězdou automobilky s třícípou hvězdou ve znaku se má na IAA podle její oficiální zprávy stát sériové výrobě velmi blízká studie připravovaného hypersportu Mercedes-Benz Project One.

Podle starších informací má tento automobil mimo jiné vynikat svým hybridním pohonným systémem. Ten má využívat přeplňovaný šestiválec o objemu 1,6 litru, jehož turbodmychadlo bude roztáčet elektromotor.

Přímo na klikovou hřídel benzinového motoru má navazovat elektromotor, který má pomáhat při akceleraci. Další dva elektromotory jsou určeny pro přední kola, která budou roztáčet a v případě potřeby i brzdit.

Mercedes-AMG Project One má vedle svého pohonného systému přitahovat pozornost i konstrukcí podvozku inspirovanou monoposty F1 a samozřejmě i svými jízdními výkony a designem. Bližší informace k technice i vzhledu tohoto vozu mají být oficiálně k dispozici právě během IAA.

Vedle studie připravovaného hypersportu hodlá automobilka Mercedes-Benz ve Frankfurtu nad Mohanem věnovat velkou pozornost své nově budované značce EQ a to prostřednictvím konceptu elektřinou poháněného konceptu, vycházejícího z vozu značky Smart a schopného jízdy bez zásahu řidiče.

Další premiérou spojenou se značkou EQ má být koncept Mercedes-Benz GLC F‑CELL EQ Power, jenž má být plug-in hybridem s palivovými články a dojezdem kolem 500 km v elektrickém režimu.

Do roku 2025 chce EQ nabídnout 10 elektromotory vybavených modelů, přičemž první má na trh vstoupit v roce 2019. Poprvé Mercedes-Benz příchod nové značky naznačil loni představeným konceptem Generation EQ.

V případě sériových automobilů pak má mezi premiéry patřit odhalení modernizovaných kupé a kabrioletů třídy S ve standardních i AMG provedeních.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)