Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG zvažuje nástupce elektrického supersportu SLS AMG Electric Drive

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-AMG se nebrání myšlence vývoje nového elektřinou poháněného supersportovního modelu ve stylu někdejšího kupé Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive.

Mercedes-AMG se v současnosti plně soustředí na vývoj hypersportovního modelu Project One s hybridním pohonným ústrojím. V budoucnosti se ovšem můžeme od této značky dočkat i čistě elektřinou poháněného supersportovního modelu.

Tobias Moers, stojící ve vedení Mercedes-AMG, během letošního autosalonu v Los Angeles v rozhovoru pro magazín Autoblog zmínil, že nevylučuje vznik nového vysokovýkonného vozu s elektrickým pohonem.

Zároveň Tobias Moers naznačil, že se může jednat o ideového nástupce modelu Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive a jeho prototypu SLS AMG E-Cell, ale bližší informace neuvedl.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, který byl uveden v roce 2012 i jeho prototyp SLS AMG E-Cell, jehož představení se odehrálo v roce 2010, představují specifické vozy, které i dnes přitahují pozornost svou technikou a jízdními výkony.

Připomenout lze, že prototyp SLS AMG E-Cell měl u každého kola jeden elektromotor a disponoval výkonem 392 kW (533 k). Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládal tento elektromobil za 4,0 s a na 200 km/h za 11,0 s.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, který byl odhalen v září roku 2012, disponoval nejvyšším výkonem 552 kW (750 k) a z 0 na 100 km/h akceleroval za 3,9 s. Na trh zamířil s cenou 416. 416.500 eur (podle tehdejšího kurzu 10,4 milionu korun). Podle dostupných informací se prodalo méně než 100 exemplářů.

V případě vzniku nástupce můžeme podle neoficiálních informací očekávat i s ohledem na současný vývoj elektrických pohonných systémů a baterií výrazně nižší cenu a vyšší počet vyrobených a prodaných vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
4. 12. 2018 16:22
Varianta
Kdyby raději udělali nástupce SLS s plnotučným 6,2 V8, který dávají do okruhových AMG GT, udělali by lépe. Ale chápu, že to by jim doma zelení dávali za vinu smrt každého ledního medvěda...