Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz A: Jak vzniká koncept (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (18)
Předobraz třetí generace Mercedesu třídy A měl premiéru v dubnu na autosalonu v Šanghaji. Oficiální video ukazuje záběry z návrhu i stavby.

Nová třída A už nebude malým MPV, ale plnohodnotným kompaktem, tedy vozem nižší střední třídy. Sériovou podobu přímého konkurenta Audi A3, nového BMW 1 a vlastně i Lexusu CT 200h zatím neznáme, ale příliš se od konceptu lišit nebude.

Studie představuje nový směr Mercedesu, již částečně naznačený konceptem F800 Style, produkčním supersportem SLS a druhou generací CLS, ale v podstatně menším balení. Zmiňované modely připomíná maska chladiče. Designéři hovoří o inspiraci leteckými proudovými motory, která je vidět na otvorech ventilace, ale i na tvarech dvacetipalcových kol. Ke stavbě konceptu bylo kromě hliníku a skla použito rovněž dřevo - na horní část středové konzoly. Popisují také speciální čalounění a tekoucí stříbrný lak.

Ještě pár technických údajů: přední kola konceptu pohání přeplňovaný celohliníkový čtyřválec M270 s přímým vstřikováním o objemu 2,0 l s výkonem 155 kW (211 k). O přenos točivého momentu agregátu se stará sedmistupňová dvouspojková převodovka.

Nová třída A bude svým určením zaměřena hlavně na mladé zákazníky. V definitivní verzi se představí možná ještě letos, nejspíše však na začátku roku 2012. Novou sezonu jako obvykle začíná NAIAS v Detroitu a áčka se dočkají i zámořští klienti. Bude však na rozdíl od studie pětidveřové, varianta s jedním párem a výklopnou zadní stěnou přijde zřejmě na trh později.

Z důvodu snížení výrobních nákladů se bude vyrábět v Maďarsku, konkrétně v nově budované továrně u města Kecskemét, jenž se nachází jižně od Budapešti.

Aleš Dragoun
Diskuze (18)
Avatar - Hammunasakra
17. 10. 2011 12:44
Re: Kde jsou vsichni...
:yes: :-)
PS: To za tu "preciznost" odpovědi ;-)
Pěkný den :-)
Avatar - abacus
17. 10. 2011 08:31
Re: Kde jsou vsichni...
Trocha histórie
Holandský nábytok pochádza z obdobia baroka - 17. stor. s miernymi prvkami neskorej renesancie, nazývaný tiež flámsky nábytok. Typickým materiálom bol masív, v neskoršom období doplňuje intarzovaná orechová dýha. Veľmi zdobený.
Nájsť pôvodné, historický hodnotné kúsky je v záplave PRIEMYSELNE VYRÁBANÝCH NAPODOBENÍN pre laika ťažké. Ja osobne poznám človeka, ktorý sa pôvodne zaoberal predajom pôvodného holandského, barokového vidieckeho nábytku, no dnes väčšinu obratov tvorí ten "SÚČASNÝ" GÝČOVÝ ŠTÝLOVÝ nábytok označovaný ako holandský. Výroba tohto nábytku je úspešným predajným artiklom ako keď niekto priemyselne produkuje vysávače, či práčky.
Áno v spojení postkomunistický a holandský nábytok som mal na mysli príchod tohto "exkluzivného" gýču do SR/ČR.
Čo sa týka replík, či starožitníkov, ďakujem internetové odkazy nepotrebujem. Nejaké tie telefónne čísla na zopár ľudí mám. Skutočný starožitník nepredáva tovar cez net (ako sme toho mnohokrát v súčasnosti svedkami je to len obchodník so "starožitnosťami"), ale je to mierne uzavretá komunita, kde sa predaj a kúpa realizuje potichučky s noblesou a väčšinou na odporúčanie už existujúceho zákazníka.
Ďakujem za odkaz (XXXLutz), ale značka ako Rolf Benz, Hulsta, nebudú na SR/ČR patriť práve k tým "cenovo najdostupnejším". Hulstu na SR predáva keď sa nemýlim KIKA, čo je akási lacnejšia napodobenina IKEA. Bol by som zvedavý koľko kúskov ročne predajú, keď KIKA je synonymom predajne "cena od...."
Avatar - Hammunasakra
17. 10. 2011 02:42
Re: Pěkné ..
Já jsem opravdu zvědavá CO nabídne audi proti (dle mne) MOC povedenému BMW 1 (8mi stupňový ZF je v této třídě opravdu BOMBA :yes: :-) ) a VELMi nadějně působícímu MERCEDESu (a prodejně asi NE moc velkému trháku, ale docela "zajímavému" LEXUSu 200h)
Avatar - Hammunasakra
17. 10. 2011 02:27
Re: concept
To víte, ODLIŠIT se v této třídě zvládnou jen ti nej... :-)

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Avatar - white label
16. 10. 2011 18:53
concept
Z tohoto pohledu mně to něco připomnělo.
[odkaz]
[odkaz]