Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Above and beyond: Reklamy na Mercedes G a Land Rover mají stejný slogan

Diskuze (2)
Občas se stane, že stejná myšlenka napadne v jeden okamžik různé lidi. Přesně tak to bylo s reklamou na Mercedes a Land Rover.

Marketingový rozpočet na Mercedes-Benz třídy G se utrácí v jiných zemích, než je Česká republika. Proto jsme si až teď díky Facebooku všimli jednoho ze sloganů pro faceliftované Géčko, který „kopíruje“ Land Rover.

Britská automobilka na sloganu „Above and Beyond“ postavila celou svoji současnou prezentaci, toto heslo se dokonce připojuje k názvu Land Rover, ta německá umístila nápis „Above and beyond.“ na dva ze čtyř inzerátů k třídě G. Rozdíl je tedy akorát ve velikosti písmene b a v tečce na konci. Jak je to možné?

Obě kampaně vznikly ve stejnou dobu, v srpnu 2012, kdy Mercedes spustil prodej modernizovaného G a Land Rover zahájil přípravy na 65. výročí vzniku značky. Takže nejde jen o projev vzájemného gentlemanství, tento fakt oběma firmám brání podnikat nějaké právní kroky. Navíc ani Land Rover, ani Mercedes nejsou prvními s takovým nápadem – například už v roce 2000 vznikla britská hudební skupina Above & Beyond…

V obou případech existuje i doprovodné video. Land Rover vypráví o své historii a hodnotách, Mercedes sází na lyriku a umělecký dojem. Nakonec, posuďte sami.

Diskuze (2)
14. 2. 2013 19:27
Mňam
Dneska jsem jel v G 63 AMG a to auto prostě nemá chybu :yes:
14. 2. 2013 13:09
TATW
Asi všichni poslouchali Trance Around The World :-)