Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C 2014 s optickým vylepšením od Carlssonu

Michal Fokt
Diskuze (5)
Nepřehlédnutelný, ale současně nikterak přehnaný - takový je tuning nového céčka od německého specialisty Carlsson.

Nový Mercedes-Benz třídy C (W205) je v prodeji sotva pár měsíců a tuningová firma Carlsson už má připravenou zkrášlovací sadu. Zatím se jedná pouze o bodykit a kola, ale jak německého úpravce známe, následovat budou i zásahy do techniky s cílem zvýšit výkon originálních motorů.

Rozhodně si na první pohled všimnete, že s tímhle "céčkem" není něco v pořádku, prahy jako by k autu nepatřily a ne každému se asi bude líbit ztvárnění difuzoru zadního nárazníku s poněkud překomplikovanými integrovanými koncovkami výfuku, tohle s elegancí W205 moc neladí. Naopak přední nárazník s integrovaným splitterem působí sice agresivně, ale s originálními tvary se "nehádá" a s designem Mercedesu C vcelku ladí i křídlo na víku kufru.

Carlsson pozměnil i masku chladiče a komplet doplnil o litá kola o rozměru 18 nebo 20 palců. Málem bych zapomněl - je tu i jedna technická změna - zatím blíže nespecifikovaný sportovní podvozek (patrně pouze kratší pružiny) snižují světlou výšku o 30 mm a zajistí tak vozu lepší jízdní vlastnosti a ovladatelnost.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - salamoon
26. 6. 2014 20:47
vylepsenie?
tak to urcite nie... :no:
Avatar - Warrual
25. 6. 2014 22:36
Re: Nasávanie
Nejen MB ale i ostatní by se měli zamyslet nad tou odpornou ''sportovností''. Každé auto s AMG,RS,S,M....pakety vypadají jako z kolotoče u kterýho na plný koule nonstop kráká Štancl z beden. Fuj!
25. 6. 2014 15:01
Re: Nasávanie
Sranda je, ze ty nasavace jsou skoro mensi, nez originalni z AMG paketu. Mercedes by se mel zamyslet, protoze pokud i tuzer mirici na araby a rusaky dela pomalu decentnejsi/vkusnejsi auta, tak neco uplne nehraje. Kazdopadne ta vypln dveri vypada jako samolepka z druhe strany.
Avatar - CHerokee
25. 6. 2014 14:25
Re: Nasávanie
V Ženevě jsem si prohlížel jejich nabídku, měli tam více aut a opravdu málo co je vkusné. U nás si to skoro nikdo nekupuje - buď máš nový Mercedes a pak nechceš přijít o záruku a 6letý servisní paket nebo máš auto starší 6 let, ale pak už většinou nemáš na Carlssona.
Avatar - Spartan
25. 6. 2014 14:14
Nasávanie
Tie dva otvory na nasávanie po bok v predu mi velmi pripomínajú svetlá Audi A5 :-)
Inač by som si to určite na svoj C-klasse nedal, keby som nejaký mal.