Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C AMG Line: I konzervativní sedan může vypadat sportovně

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Trojcípá hvězda nabízí pro třídu C v balíčku AMG řadu doplňků. Auto s nimi vypadá opravdu dobře.

Ne každý klient musí mít stovky koní pod kapotou svého mercedesu a dávat s jeho pomocí najevo svou velmi dobrou finanční situaci. Vozy z Untertürkheimu, pravda, nebyly levnou záležitostí nikdy a o třídě C to platí též. Sice už se nepřiplácí za každou věc, kterou má konkurence v základu, ale přece jen prestiž značky koná své. Daimler se sice rozhodl klientele vyjít vstříc a nabízí bezplatný servis, který provozní náklady umí eliminovat, ale o ten nám nyní nejde.

Pro toho, kdo se chce přece jen odlišit od davu dalších poměrně konzervativních céček s klasickou čtyřdveřovou tříprostorovou karoserií, mají u AMG v Affalterbachu dvě řešení. Jedním z nich je prostřední řada s trojčíselným kódem a taktéž trojicí magických písmen, v současnosti ji reprezentuje model C 450 AMG 4Matic. Zbytek tvoří balíček spoilerů, který se dá objednat na jakoukoli verzi včetně výše zmíněné.

V tuto chvíli jej tvoří pět dílů. Všechny až na zadní křídlo jsou lesklé a povrchová úprava nevyžaduje další lakování. Značkovým servisům trvá jejich instalace zhruba hodinu a půl. Konkrétně se jedná o přední lízátko za 560 eur, stylové nástavce prahů (790 eur), zadní nárazník s otvory pro přívod vzduchu k brzdám (220 eur) a difuzorem (560 eur). Celek doplňuje decentní spoiler na víku kufru, který může být v barvě karoserie a stojí 350 eur. Nesmíme zapomenout na „rychlé pruhy“ za dalších 200 eur, jedná se o fólie.

Všechny ceny jsou pro německý trh a obsahují tamní 19% DPH, v Čechách je o dvě procenta vyšší, ale automobilka zatím neoznámila, kdy paket hodlá prodávat i jinde mimo domovinu a za kolik. Auto však ukazuje v efektní bílé na neméně půvabných kolech. Veškeré výše popsané prvky vynikají vysokou kvalitou, celkových 2.680 eur, tedy v přepočtu zhruba 72,5 tisíce korun je pro zájemce o mercedesy prostě pakatel.

Na konci letošního roku bude nová sada k dispozici i pro další karosářské varianty třídy C, konkrétně kupé a kombi, to už víme jistě.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
24. 7. 2015 16:41
Re: Nic moc
Tohle je prostě elegantní limuzína, po vzorku eSka. Její sportovní klony nemůžou nikdy vypadat dobře.
24. 7. 2015 12:02
Nic moc
Ten rozteklý zadek je prostě tragédie. Nejhezčí byla stejně 190 a pak ty první dvě generace céčka. Tohle je nepěkné auto navržené pro čínský nevkus.. ;-\ 8-s :no:
23. 7. 2015 15:59
Taxi taxi
Pěkné, až na ten taxikářský pruh, který to celé posílá do kopru.