Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C Coupé: Nové fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Rok 2011 bude u Mercedesu bohatý na novinky. Začalo to modernizací třídy C v Detroitu, pokračování se čeká v Ženevě.

Vedle již zveřejněných novinek - nového sedanu CLS, roadsteru SLK a modernizované třídy C - letos uvidíme i nové kupé třídy C, novou generaci SUV ML a také nástupce velkoobjemových modelových řad A a B.

To nejbližší nové je však právě kupé třídy C. Dvoudveřový model nahrazuje krátké pseudo-kupé CLC, vycházející ještě z minulé generace a navazuje na řadu CLK. Současně půjde o přímého konkurenta Audi A5 a kupé BMW řady 3.

Nový model má být příbuzným sedanů třídy C, podobně jako třída E Coupé. Vozidlo se dvěma dveřmi ale bude mít menší rozměry.

Příď již nese rysy modernizované třídy C, podobně jako interiér.

Záď je přímým derivátem konce karoserie sedanu. Naopak silueta je klasická – céčko bude kupé se vším všudy. Střecha začíná klesat už u B-sloupku a tvoří výrazný oblouk, končící daleko za osou zadní nápravy.

Novým příplatkovým prvkem bude prosklená střecha Magic Sky Control, jejíž materiál bude mít nastavitelnou průhlednost, podobně jako v případě nového SLK.

Počítá se s modernizovanými nebo zbrusu novými čtyřválcovými a šestiválcovými motory. Samozřejmostí bude bohatá nabídka turbodieselů, včetně nového šestiválce C 350 CDI (265 k). Zážehovou alternativou k němu bude C 350 CGI. Vrcholem se stane model C 55 AMG, který nakonec přeci jen zůstane u atmosférického osmiválce.

Na silnice se má nové kupé dostat příští rok v létě, výstavní premiéra by se měla uskutečnit na březnovém autosalonu v Ženevě. První snímky, které najdete ve fotogalerii pod článkem, zveřejnil před časem Auto Bild. Včera se po internetu začaly šířit další fotografie, které jsme přidali.

Modernizovaný Mercedes-Benz C: Fotografie z Detroitu

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Avatar - CHerokee
12. 2. 2011 18:53
Re: Veľmi vydarené!
Jo je sexy. Láká. Vzali ho z CL tuším a dávají ho i do C a C coupé a do SLK nového.
12. 2. 2011 11:04
Re: Veľmi vydarené!
jsem nevedel ze na SK maji slapaci kola volant >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - Rojin
12. 2. 2011 11:02
Re: Konečně
souhlasím a v té červené společně s AMG je fakt úžasnej !
11. 2. 2011 22:13
Veľmi vydarené!
Celé je to pekné a majiteľ nemôže byť nespokojný! Aj interiér sa veľmi zlepšil. A ten volant... Tak ten volant... Ten kričí: "namontuj si ma aj na bicykel!" >:-[]
Avatar - twistedTSD
11. 2. 2011 20:26
Re: Světla
mercedes přišel s tímto tvarem dříve než octavia