Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Citaro NGT a FuelCELL Hybrid ve službách IAA 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz svými autobusy Citaro NGT a Citaro FuelCELL Hybrid zajistí kyvadlovou dopravu návštěvníků na Mezinárodním veletrhu užitkových vozidel IAA 2016 v Hannoveru.

Mercedes-Benz v rámci 66. ročníku Mezinárodního veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru představí průřez svou nabídku lehkých, středních i těžkých nákladních vozidel i autobusů.

K hlavním hvězdám expozice této značky bude patřit koncept městského autobusu blízké budoucnosti Mercedes-Benz Future Bus, ale pozornost zde budou přitahovat i autobusy Citaro NGT a Citaro FuelCELL Hybrid.

Tyto nízkopodlažní autobusy totiž budou v areálu výstaviště sloužit od prvního tiskového dne 21. září až do ukončení veletrhu 29. září. V provozu mají být každý den od deváté hodiny ranní až do šesté hodiny večerní.

Mercedes-Benz Citaro NGT je vybaven šestiválcovým motorem M 936 G spalujícím zemní plyn. Tato pohonná jednotka disponuje výkonem 222 kW a točivým momentem 1200 N.m. Výrobce u této pohonné jednotky splňující emisní normu Euro 6 vyzdvihuje především tišší provoz a zároveň i nižší emise škodlivých výfukových plynů ve srovnání se současnými vznětovými motory.

Mercedes-Benz Citaro FuelCELL Hybrid je vybaven palivovými články, poskytujícími potřebnou energii elektromotoru o výkonu 200 kW. Díky tomu se tento městský autobus může pochlubit nulovými emisemi výfukových plynů během celé doby svého provozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)