Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLK 63 AMG Black Series

Michal Fokt
Diskuze (8)
Chtěli byste řídit Safety Car formule 1? To se vám asi nepovede, můžete však mít auto, které se mu hodně podobá.

Mercedes připravil pro newyorský autosalon speciální sérii vysokovýkonných automobilů CLK 63 AMG pojmenovanou Black Series, a to přesto, že zdaleka nebudou k mání pouze v černé, tedy přesněji řečeno, představil se dokonce ve stříbrné.

Kupé Mercedes-Benz CLK 63 AMG plní ve zvláštní specifikaci funkci Safety Caru na závodech formule 1 a newyorský model Black Edition se jím výrazně inspiroval, technicky se od něj podle tvrzení automobilky liší jen minimálně, na rozdíl od Safety Caru je však homologován zároveň i pro běžný silniční provoz. Vidlicový osmiválec 6,3 l o výkonu 507 koní (373 kW) vyvinutý divizí AMG zvládne zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,3 s a je zkombinovaný se sedmistupňovou sekvenční převodovkou AMG Speedshift 7G-Tronic s kratšími převody než má klasické CLK 63 AMG. Přední brzdové kotouče jsou zhotoveny z kompozitního materiálu, na přední nápravě se otáčí devatenáctipalcová kovaná kola obutá do pneumatik o rozměru 265/30 R 19, vzadu mají rozměry 285/30 R 19. Že se AMG věnovalo i adekvátnímu naladění podvozku a výfuku asi netřeba poznamenávat.

Black Edition se Safety Caru podobá i díky aerodynamickému kitu. Karoserii zdobí rozměrné nádechy v náraznících přívody vzduchu k brzdám, rozšířené blatníky, prahy a zadní difuzor. AMG dodalo i speciální sedadla, oválný volant o průměru 365 mm a karbonové dekory interiéru.

Michal Fokt
Diskuze (8)
5. 4. 2007 15:27
Re: Fajšmekr
Ten bodykit je nádherný, zvlášť v bílé. Zezadu je díky difuzoru parádně nakoplý. A ten volant. Sice už CLK není nejmladší, ale tohle je fakt třída. Nemůžu jinak než :yes: :yes: :yes:
Avatar - misoo
5. 4. 2007 14:55
M vs. AMG
krasavec, jeden z najkrajsich mercedesov, tie kolesa su paradne :yes: ale je tu vidiet predsa len inu (menej sportovu) filozofiu ako pri M-kach, budiky to pekne symbolizuju - otackomer schuleny na boku, teplota oleja nikde, zato tam mame krasne hodinky... toto ma byt pristrojovka sportoveho auta ? cha chaaaaa >:D
Avatar - Pekelná Micinka
5. 4. 2007 11:26
Fajšmekr
Tak tohle je opravdu pro fajnšmekry. Netušil jsem, že opravdový safety car nesmí na silnice. Je určitě krásný, ale pro mě už se tahle tvář trochu okoukala, tak jestli bude nové CLK, tak bych asi počkal. Včera jsem viděl CL coupé v grafitové metalíze, musel jsem se za ním otočit, fakt krásný auto. Takže CLK už také s novou tváří, jak říkám, tohle už jen pro "specialisty".