Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Econic a Unimog Euro VI při testování na sněhu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Od 1. ledna 2014 vstoupí v platnost emisní norma Euro VI. To je důvod pro vývoj a důkladné otestování nových provedení modelových řad Unimog a Econic s novými motory BlueTec 6.

Mercedes-Benz prozatím neodhalil bližší technické specifikace svých připravovaných novinek, ale uvádí že kromě nových motorů dostanou i řadu nových komponentů podvozku a elektroniky.

Novou techniku budou doplňovat i přepracované interiéry a upravený design exteriéru, kde se největší změny odehrají v oblasti předních partií. To ostatně naznačují i první oficiální fotografie maskovaných vozidel, které zveřejnil Mercedes-Benz.

Tyto fotografie byly pořízeny při testech v extrémních zimních podmínkách v Rovaniemi ve Finsku při teplotách až do minus 30 stupňů Celsia. Nákladní vozidla zde podstoupila řadu testů zaměřených na funkčnost pohonného systému při každodenním provozu v extrémně nízkých teplotách.

Zároveň byly vyzkoušeny jízdní vlastnosti na silnicích pokrytých souvislou vrstvou sněhu. Součástí testů bylo i ověření spolehlivosti a účinnosti vytápění interiéru a také vyhřívání čelní skla pro zajištění dobrého výhledu i při těch nejmrazivějších podmínkách.

Mercedes-Benz v materiálu doprovázejícím trojici fotografií z Finska zmiňuje i letní testování, které se odehrávalo v červenci a srpnu v jižním Španělsku. Zde se vozidla vydávají v pohoří Sierra Nevada do nadmořské výšky okolo 2500 metrů a jsou vystavena extrémnímu horku, kdy se teploty ve stínu pohybují okolo 45 stupňů Celsia. I zde je ověřována funkčnost pohonného systému, kdy je hlavní pozornost zaměřena na chlazení. Při vysokých teplotách je důkladně vyzkoušena i klimatizace v kabinách vozidel.

Obě nové řady Unimogu i Econic s novými pohonnými jednotkami mají vstoupit na trh na podzim letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)