Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLA 45 AMG vs. Audi RS Q3

Auto Tip Klassik
Diskuze (23)
Ačkoliv nás značky přesvědčují, že i nemotorná SUV mohou být sportovní, stále jim nemůžeme dát zcela za pravdu. Změní náš názor ostrá dvojka Audi RS Q3 a Mercedes-Benz GLA 45 AMG?

Oba aktéry srovnávacího testu jsme vzali na Contidrom nedaleko Hannoveru. Jako první se na start postavilo Audi RS Q3, jehož přeplňovaný pětiválec objemu 2,5 litru o sobě dává vědět hned po nastartování. Standardně dodávanou sedmistupňovou převodovku se dvěma spojkami se inženýrům podařilo za ty roky vycizelovat takřka k dokonalosti. Řazení probíhá rychle a hladce, cukání při rozjezdu je takřka minulostí.

Mercedes má v oblasti výkonu oproti audi výrazně navrch. Podvozek je opravdu tuhý. Ačkoliv vůz tlumí ze všech sil, o komfortu se mluvit nedá. Dvoulitrový čtyřválec o výkonu masivních 360 koní dopuje velké turbo, kterému chvilku trvá, než se pořádně roztočí. Když se tak stane, vyrazí vůz vpřed s takovou vervou, že převodovka nestačí sázet vyšší kvalty. Přepněte ji ovšem do režimu Sport a situace se rapidně zlepší: 3,8 kilometru dlouhý Contidrom GLA zvládlo za 1:36,84, jen o málo pomaleji než aktuální generace Porsche 911...

Kompletní text, včetně tabulek a závěrečného hodnocení si přečtete v aktuálním Auto Tipu č. 14/14, který je právě k dostání na stáncích.

Auto Tip Klassik
Diskuze (23)
8. 7. 2014 23:35
Re: Testík
Lepsi zvuk asi tezko. Petivalec je petivalec. A ten zmuchlany design... jo, buldok je docela trefne prirovnani.
8. 7. 2014 22:32
Re: Testík
Co je hysterického na tom, že současné E je z d3 nejhorší? O prodejích jsem nikde nenapsal ani ťuk a sám jsi naznačil, že minimálně proti 5er Éčko nestíhá.
Já nejsem hysterický, to ty nedokážeš udržet lajnu ani ve vlastních argumentech...
8. 7. 2014 22:24
Re: Vysoký posaz u Audi:)
Podívej, teorie ti jde, ale v praxi jsi mimo.
Tady se nebavíme o nejlevnějším autě na trhu, abys obstál se stodvacítkou za totáče, máme tu dvě auta dokupy za cenu nového domu.
420 litrů bude stačit v pohodě, pokud děti zůstanou doma, pokud je ale jedno v hlubokém kočáru a druhé v golfáči, tak se bez rakve na střeše neobejdeš a i tak to bude naknap, zdaleka ne "v pohodě".
Velikost kol je pak ten nejmenší problém...
Avatar - Magister
8. 7. 2014 20:21
Re: Testík
Já taky GLA. Ten test jsem před chvílí četl a GLA vyhrálo... ma více koní, lepší jízdní vlastnosti, lepší zvuk, lepší spotřebu (v testu 9,6 !!!), o dost větší kufr. Navíc je levnější.
Ale hlavně vypadá moc hezky - zarputile jako buldok, což se o Audi říci nedá.
8. 7. 2014 19:04
Pro chlapa?
Mám v tom jasno. Pro mě určitě meďour, pro ženu audi. Teď se už jenom 10 let snažit v práci a našetřit na to 8-s