Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz GLE prozrazuje svůj interiér!

David Bureš
Diskuze (13)
Interiér nového SUV trojcípé hvězdy nabídne dvě digitální obrazovky jako třída S. Palubní deska ale bude jinak koncipována.

Mercedes-Benz se připravuje na premiéru nové generace GLE, která se nejspíše odehraje na letošním pařížském autosalonu. Ještě než se tak stane, už víme, jak bude vypadat interiér novinky, jejíž prototypy Mercedes testuje i na českých silnicích. Jeho podoba totiž unikla na internet.

Fotografie kabiny nového GLE byly zveřejněny na německých fanouškovských stránkách značky mercedes-fans.de. Potvrdily tak dříve zveřejněné nákresy interiéru, které odhalil sám Mercedes.

Interiér nového GLE bude kráčet obdobným směrem jako zbytek nabídky značky, což bude znamenat zástavbu dvou rozměrných, 12,3“ obrazovek, od digitálního přístrojového štítu a multimediálního systému, které budou opticky tvořit jeden celek.

Ve srovnání s jinými modely značky však budou do palubní desky zakomponovány jiným způsobem. Bude tu totiž rozměrný ventilační otvor na straně řidiče, který doplní jeho atrapa před spolujezdcem. Otvory na středovém panelu pak na rozdíl od třídy S nebo E nebudou kulaté, ale budou mít obdélníkový tvar.

Důležitou návaznost bude mít nové GLE i na třídu A. Z ní převezme volant a především nejnovější multimediální systém MBUX s rozšířenou realitou a pokročilým ovládáním hlasem.

Interiér přitom bude až sedmimístný. GLE se v rámci mezigenerační proměny natáhne o osm centimetrů na 4,93 metru, což uvolní prostor pro třetí řadu sedadel. Zároveň ale SUV díky užití nové platformy Mercedes High Architecture (MHA) zhubne až o 150 kilogramů.

Těšit se můžeme i na nejmodernější jízdní asistenty. Specialitou bude mimo jiné podvozek Magic Body Control, který v tomto případě bude uzpůsoben jízdě mimo terén. Systém zvládne skenovat nerovnosti a překážky před vozidlem i v terénu a přizpůsobovat tomu naladění podvozku tak, aby byla jízda pro posádku co nejpohodlnější.

David Bureš
Diskuze (13)
16. 8. 2018 09:11
Re: Interier
Ty výdechy svým tvarem mi nepasují, ale bude potřeba to dostat naživo do ruky a do voka. ;-)
Avatar - Dinar
16. 8. 2018 07:43
Interier
a palubka zespoda až po úroveň displejů ok, ale to usazení displejů přístrojovky a navigace do jakéhosi mřížkovaného čehosi je hrozné, nepasuje to ke zbytku, celý vnitřek to sráží, vypadá to děsně levně. Jsem zvědav naživo, z těchto fotek je to pro mně tak za tři. ;-\
16. 8. 2018 05:01
Re: Displej
Je i dotykový, většinu funkcí ovládáš touchpadem nebo hlasem. Není potřeba na něj sahat.
16. 8. 2018 05:00
Re: Hovadina
Tak se nám odhalil další troubelín, nahrazující přirozenou inteligenci slovníkem křupana. Co se musí stát, aby člověk takhle klesnul? :-!
16. 8. 2018 00:06
Re: Mercedes
Lacné, škaredé, nedotiahnuté. Pravdu máš.