Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz láká na modernizovaný crossover GLA. Premiéra už v Detroitu!

Jan Mička
Diskuze (7)
Automobilka Mercedes-Benz zatím zveřejnila jedinou fotografii omlazeného modelu, velké změny však nečekejme.

Mercedes-Benz GLA si odbyl premiéru v roce 2013 na frankfurtském autosalonu, mírné omlazení tedy přichází v tu správnou dobu. Nečekejte však nic markantního – z jediného snímku, který zatím německá automobilka zveřejnila, jsou patrné změny předního nárazníku s kulatými mlhovkami a nová maska chladiče. Stoprocentně se zapracovalo také na zadní části, i zde však můžeme očekávat maximálně mírně pozměněný nárazníky a jinou grafiku koncových svítilen.

Interiér Mercedesu GLA se neliší od třídy A, dárce orgánů, a vzhledem minimálním změnám na karoserii se ani zde nedá očekávat revoluce. Dostupné informace hovoří o novém infotainmentu s větším volně stojícím displejem a rozšířenými možnostmi konektivity (Apple CarPlay, Android Auto). Zcela jistě nebudou chybět ani nové dekory, více toho v ruce ale zatím nemáme.

Vůz je v současnosti nabízen s deseti kombinacemi motorů, pohonů a převodovek (pět benzinových a pět vznětových agregátů) a nejinak by tomu mělo být i po modernizaci. Benzinový základ představuje verze GLA 180 o výkonu 90 kW a točivém momentu 200 N.m, na opační straně spektra se nachází nabroušená verze GLA 45 z dílen AMG (280 kW, 475 N.m). Základním turbodieselem je verze GLA 180 d s 80 kilowatty a 260 newtonmetry (stojí necelých 725.000 Kč), vrcholné GLA 220 d 4Matic se 130 kilowatty se s cenou šplhá přes 950.000 Kč a po AMG se jedná o nejdražší verzi nabídky.

Jan Mička
Diskuze (7)
4. 1. 2017 18:36
Re: Prapodivný mercedes
:yes: ,,,tento jediný dôvod si myslím mali páni na centrále MB - využiť dieru na trhu, lebo auto si záujemcu nájde vždy. U nás je jedinou výhodou existencia motorizácii v ENTRY výbave - teda zvýhodnená, Inak sa mi to vidí moc, vzhľadom k tomu, čo ponúka.
Avatar - Londonbridge
4. 1. 2017 14:11
Re: Prapodivný mercedes
Pravda nesedel som v A cku jazdim E 350 d a A cko je u mna divny mercedes....
Avatar - Egi
4. 1. 2017 02:14
Re: Prapodivný mercedes
Existence tohoto auta je naprosto logická - prodává se a vydělává peníze. To je jediný účel podnikání v jakémkoliv oboru. Pokud si myslíte, že automobilky vyrábějí auta pro dobrý pocit, tak byste se měl zamyslet. MB GLA jsem i v Čechách viděl na silnicích dost, v Německu ještě násobně více. Pokud je lidem jedno, jak je auto praktické nebo pohodlné, tak proč jim neprodat to, co chtějí?
Avatar - Egi
4. 1. 2017 02:11
Re: Prapodivný mercedes
No, A-Klasse je konkurent Audi A3 a BMW 1er, takže srovnání s Fieastou a A1 je fakt dost mimo. Prakticky jako celý Váš příspěvek. Nejspíš jste v A-Klasse nikdy ani neseděl, že? Hodnotit kvalitu auta podle toho, na jaké nápravě má pohon a nezohlednit k čemu je určené je hodně povrchní. Jediné, v čem s Vámi souhlasím je použití dieselu z Renaultu. Nikoliv však kvůli jeho původu, ale hlavně kvůli jeho projevu. Ale to Vy asi taky hodnotit nemůžete, vzhledem k tomu, že jste v tom určitě nikdy nejel. P.S. A-Klasse je jedno z aut v rodině, v benzínu 2,0l a je to parádní auto do města a na přesuny do práce.
Avatar - Londonbridge
3. 1. 2017 13:39
Re: Prapodivný mercedes
MB zacina pri C cku... A je ako predrazena Fiesta s hviezdou... Nehovoriac ze to je predokolka a v najlacnejsom dieslu ma Renault motor. Je to take silenie mat hviezdu na kapote za kazdu cenu v ramci mozneho budgetu...Vacsina ludi si to kupi ako malu imidzovku 2 auto do rodiny. robi to aj Audi s A 1 / Projekt A 2 im davnejsie moc nevysiel / a BMW tam ma tiez malu jednotkovu husenicku...ta dvojka je uz lepsia kava hlavne v M ku... Proste male auta pre dvoch dospelych a dieta vzadu kde sa sedi ako na lavici obzalovanych a clovek z toho vysadne ako keby ho vytiahli zo susicky... male tvrde traslave auta... >:D