Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz ML 63 AMG: oficiální foto a info

Libor Zezulka
Diskuze (22)
Mercedes-Benz ML 63 AMG je oficiální na světě. Svého předchůdce ML 55 AMG nechal parametry daleko za sebou.

Konečně je to oficiální. Na autosalonu ve Frankfurtu představí Mercedes nejsilnější verzi nové třídy M, ML 63 AMG. Logo AMG na kapotě mercedesu vždy značilo výjimečný výkon a nezapomenutelné jízdní zážitky. To, alespoň co se výkonu týče, platí i nového ML 63 AMG dvojnásob. Výkon produkovaný zážehovým osmiválcem s objemem 6.3 litru, který jsme vám na Auto.cz už podrobně představili, narostl na 375 kW při 6800 ot./min a točivý moment na 630 Nm při 5200 ot./min.

Těmito hodnotami nechává nové ML 63 AMG svého předchůdce ML 55 AMG daleko za sebou, nárůst výkonu činí téměř 120 kW a točivého momentu 120 Nm. Není potom divu, že velké SUV dokáže zrychlit na 100 km/h za pět sekund a bez problémů uhánět rychlostí 250 km/h (elektronicky omezena, rychloměr končí až na hodnotě 320 km/h). Mercedes-Benz ML 63 AMG stojí na 19palcových kolech s pneumatikami 295/45 R 19, která je možné na přání nahradit koly 20palcovými s pneumatikami 295/40.

Divoký kolos uklidňují zesílené brzdy, síla se na vozovku (v poměru 40 procent na přední a 60 procent na zadní nápravu) přenáší skrze sedmistupňovou převodovku 7G-TRONIC. Zvenčí identifikujete nové ML 63 AMG snadno. Nárazníky se oděly do sportovního hávu, vzadu se blyští dvakrát dvojitá koncovka výfuku, kontrast s chromovaným výfukem tvoří potemnělé zadní světlomety a okna. V interiéru se sportovní náboj projevuje chromovanými pedály, logy AMG, materiály jako kůže a Alcantara.

Všichni zájemci o toto HOT SUV si budou muset ještě chvíli počkat. Přestože premiéra vozu proběhne už za několik dní ve Frankfurtu, na trhu se objeví až v druhé čtvrtině příštího roku.

Libor Zezulka
Diskuze (22)