Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz nabídne na přání head-up displej

Jan Mička
Diskuze (16)
Automobily Mercedese-Benz jsou synonymem luxusu. Head-up displej, v dnešní době již celkem běžná věc, jim však ve výbavách chyběla. To se má od příštího roku změnit.

Inženýři Mercedesu v minulých letech tento systém zavrhovali z důvodu možného rozptylování řidiče. 10 let poté, co se head-up displej poprvé objevil u BMW, však situaci přehodnotili. Na podzim příštího roku by proto měla být položka dostupná na přání pro třídu C a S, postupem času přibudou další modely. Head-up displej v současnosti najdeme i ve vozech Audi, ale v jednodušším provedení také u Peugeotu, Citroënu a brzy i Mazdy.

Head-up displej bude mít ve vozech Mercedes-Benz standardní balík zobrazovaných funkcí. Vedle promítání aktuální rychlosti, navigace a naladěné rozhlasové stanice budeme informováni i o nejrůznějších bezpečnostních systémech. V budoucnu by tak na čelní sklo mohlo být promítáno i varovné hlášení při detekci chodců ve vozovce.

Jan Mička
Diskuze (16)
Avatar - Ja Prvni 123
13. 8. 2013 21:12
Re: HUD
ale proto existuje tolik různých zanček... Mercedes je symbol "staré školy" v tom nejlepším slova smyslu.
Jsem rád, že když už to musí být, take je HUD jenom volitelná položka...
;-)
9. 8. 2013 00:45
HUD
Měl jsem ho v Bmw 5 teď v Audi A6 a musím jen souhlasit s tím, že navigace atd. je opravdu ideální využití HUD, nebo jak by někdo určitě navrhl - si za pár kaček koupit navi externí a plácnout si ji na sklo že ;-) ale to zase poměrně kazí ten výhled.
A další využití je když se jede hooodně rychle, tam je to už skoro nezbytnost, než koukat pořád na budíky :-!

U mercedesu mi asi před měsícem prodejce řekl, že mercedes nebude mít HUD, protože si jde svou vlastní cestou a nechce kopírovat konkurenci >:D tak asi neměl to správné proškolení :-!
Avatar - HitmanPB
9. 8. 2013 00:38
Re: HUD
Rozpísal si to úplne presne.
Ja to nevypínam ani mimo mesta kvoli ukazovateľu rýchlosti a značkám.
Pokiaľ niekoho nerozptyľuje hompáľajúci sa ruženec alebo "medvídek" zavesený na spätnom zrkadle, tak podstatne menší piktogram v dolnej časti zorného poľa by nemal až tak veľmi rozptyľovať... ale to je subjektívna vec :-)

P.S. napríklad informácia v zime o tom, že poklesla vonkajšia teplota na 3 - 5 stupňov a je možnosť námrazy na ceste v zornom poli, nie je prkotina - nemusíš kontrolovať x displejov, keď príde akustický signál - čo vlastne auto hlási - a môžeš sa venovať riadeniu.

Sú borci, čo by najradšej vypli aj ABS, lebo dokážu presnejšie dávkovať nohou brzdnú silu - napr. Chuck Norris >:D
Avatar - ManInBlack
8. 8. 2013 17:40
Re: HUD
Dovoluji si s Vámi částečně nesouhlasit. Jezdil jsem chvíli s autem s HUD a neztotožňuji se ani s jedním z krajních názorů tady.
Zbytečnost to není, to každopádně. Jel jsem po městech, kde jsem to neznal, příp. kde jsem to znal, ale jsou tam kamery a v tu chvíli byl HUD k nezaplacení. Rychlost i navigaci jsem viděl přímo před sebou a naprosto v pohodě. Rozhodně lepší, než kdybych musel koukat před sebe na budíky nebo někam do hlubin auta na navi (nedej Bože na názvy ulic).
Na druhou stranu jakmile jsem vyjel z města na okresky, tak jsem to vypínal, protože tam už to skutečně působilo trochu rušivě.
Avatar - Dinar
8. 8. 2013 10:09
Re: HUD
Ale jo můžeš... jen si s hitmanem diskutujte. :-!