Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz předvádí hodinky pro komunikaci s autem

Jakub Kraus
Diskuze (6)
Mercedes-Benz se snaží vytvořit těsnější pouto mezi řidičem a vozem díky online komunikaci přes hodinky.

Nová technika ve vozech přichází každým rokem a s neustálým rozvojem té komunikační se začíná zlepšovat i situace, kdy víte o svém voze vše a všude.

Placené sledovací aplikace, které každému dokáží poskytovat informace přes SMS, jsou již značně zastaralé kvůli komunikaci vozů přes internet, a tak Mercedes přichází s novinkou - komunikací přes hodinky. Když je možné mít v hodinkách GPS, tak proč ne přísun informací o autě?

To je teď možné díky vytvořené alianci Mercedesu s firmou Pebble Technology sídlící v Silicon Valley, která tyto hodinky vyvinula. Hodinky se připojují k již existující aplikaci Mercedesu Digital DriveStyle a slouží jako přijímač a vysílač všech možných informací.

V případě, že řidič není ve voze, tak si přesto může prohlížet důležité informace jako například zbývající množství paliva, zdali je vůz uzamčen nebo třeba jeho polohu. Za volantem hodinky slouží jako výstražný systém před aktuálními nebezpečími pomocí existující Car-2-Car technologie, jako je třeba nehoda v cestě, práce na silnici nebo odstavené vozidlo u kraje komunikace. Upozornění je řidiči předáno jednoduše vibracemi hodinek.

Navíc je možné využít tři programovatelná tlačítka na hodinkách pro nastavení aktivace oblíbených funkcí z aplikace Digital DriveStyle jako třeba hlášení nebezpečí nebo ukázání dopravní situace v okolí vozu. Mercedes spolu s Pebble Technology se chystá hodinky představit 6. ledna na výstavě 2014 Consumer Electronics Show v Las Vegas.

Jakub Kraus
Diskuze (6)
26. 12. 2013 19:33
povedzme to ináč..
podľa mňa je toto aktivita pebble ako výrobcu nového konceptu hodiniek (s e-ink displayom), tak je jasné, že ich obchodné oddelenie obvoláva koho môže a mercedes sa chytil. čo nemusí byť zlé, záleží na aplikáciách, atď..
25. 12. 2013 17:52
Re: Zajímavá novinka
Kdo si ale vezme něco takového na ruku? Jaeger-LeCoultre pořád vede, řekl bych. I když nabídnou jen minimum funkcí (asi jako obyčejný klíč s dálkovým ovládáním). Nakonec, jsou to hodinky.

Jen mi není jasné, co se autor snažil říci tímhle souvětím: "Placené sledovací aplikace, které každému dokáží poskytovat informace přes SMS, jsou již značně zastaralé kvůli komunikaci vozů přes internet, a tak Mercedes přichází s novinkou - komunikací přes hodinky." Obzvláště pak zvýrazněnou částí. Řešení je to zastaralé, protože auto komunikuje přes Internet? Jak tedy komunikují s vozem tyto hodinky? Proč to není v článku uvedeno?
Avatar - PTS
25. 12. 2013 14:49
Re: Zajímavá novinka
Souhlasím :yes: je li to dobře vyřešené a vychytané, tak je to paráda. Ale neodpustím si rýpnutí: Toto měl KITT už v roce 1982 >:-[] [odkaz]
Avatar - CHerokee
25. 12. 2013 14:30
Zajímavá novinka
Tak tohle je trochu sci-fi, ale není to vůbec špatné. A mohlo by to fungovat dobře proti zlodějům!
Avatar - flyboyeda
25. 12. 2013 11:43
Zloději hodinek budou nadšení
>:D jako bonus si vezmou ještě auto