Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz postaví nový podnik pro nový Sprinter

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Mercedes-Benz pro výrobu zcela nové generace svého lehkého užitkového modelu Sprinter postaví zcela nový závod v Jižní Karolíně.

Ve své současné podobě se Mercedes-Benz Sprinter představil na jaře roku 2013 s přepracovaným designem a především novými pohonnými jednotkami, splňujícími emisní normu Euro VI.

Vedle nového vzhledu a motoru zaujal modernizovaný Sprinter při svém představení i pěticí nových asistenčních systémů, z nichž nejzajímavějším je Crosswind Assist, který pomáhá zvládnout poryvy bočního větru a je součástí standardní výbavy.

Výroba Sprinteru v jeho aktuální podobě byla zahájena 1. července 2013 a v současnosti se Mercedes-Benz připravuje na uvedení nové generace. Tomu má ovšem předcházet otevření zcela nového výrobního podniku, z nějž budou vyjíždět nové Sprintery určené pro severoamerický trh.

Mercedes-Benz hodlá do výstavby zcela nového závodu v Charlestonu v Jižní Karolíně investovat 500 milionů amerických dolarů. Stavba má být zahájena v příštím roce a po svém dokončení má představovat jeden z největších průmyslových areálů v regionu, v němž má pracovat více než 1300 zaměstnanců.

Nový závod má německé značce umožnit zvýšení výroby Sprinteru pro severoamerický trh, na němž má tento model v současnosti devítiprocentní podíl. Mercedes-Benz navíc očekává, že v příštích pěti letech poroste poptávka po této kategorii užitkových vozidel.

V roce 1995 debutoval první Sprinter a za uplynulých 20 let se prodalo více než 3.000.000 vozů v nejrůznějších verzích. Mercedes-Benz uvádí, že v současnosti je prodáváno několik tisíc variant ve 130 zemích.

Výroba Sprinteru v současnosti probíhá v závodech v Düsseldorfu a Ludwigsfelde v Německu, v Charlestonu v severoamerické Jižní Karolíně, v González Catanu v Argentině, ve Fuzhou v Číně a v Nižním Novgorodu v Rusku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - ladsla
11. 3. 2015 08:37
Re: sprinter
kecy.
11. 3. 2015 07:11
Re: sprinter
JJ, pokud ho nevlastníte a neplatíte jeho opravy, tak to asi příjemné auto bude >:-[] .
10. 3. 2015 18:21
sprinter
Stěhoval jsem se s ním, velice příjemné auto. holt mergl