Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz potvrdil přípravu pick-upu, vycházet bude z Nissanu Navara

Ondřej Chamilla
Diskuze (35)
Toužíte po luxusním pick-upu? Nyní je již jasné, že jeden takový bude vyrábět Mercedes-Benz, a to v kooperaci s Nissanem, který má s podobnými terénními vozy bohaté zkušenosti.

Terénní pick-upy jsou segmentem, který nyní roste, většina lidí je však používá ne na práci, ale na běžné ježdění. Již minule jsme vám přinesli informaci, že Mercedes-Benz bude chtít vyrábět podobný automobil, ale v luxusnějším provedení, než doposud známe. Nyní vyšlo najevo, že pomáhat mu v tom bude Nissan v rámci kooperace německého výrobce s aliancí Renault-Nissan. Máme však očekávat všechny typické znaky Mercedes-Benzu, ačkoliv pod povrchem bude základ pick-upu Navara.

Ředitel Daimleru, Dr. Dieter Zetsche, k tomuto kroku řekl: „Vstup do rapidně rostoucího segmentu středně velkých pick-upů je důležitý krok v pokračování na cestě globálního růstu.“ „Díky našemu partnerství s aliancí Renault-Nissan jsme schopni vstoupit do segmentu za kratší domu a s nižšími náklady,“ dodává.

Vůz se má vyrábět v argentinské Cordobě a pravděpodobně i španělské Barceloně, kde má své továrny Renault-Nissan.

Ondřej Chamilla
Diskuze (35)
9. 4. 2015 01:24
hmmm
Uz to vidim... nissanackej podvozek, renaultackej motor... Mercedes doda plechy, plasty ve vnitr, dopredu hrde narazi trojcipou hvezdu a slavnostne uvede novy pickup "Mercedes" se zakladni cenou aspon 1,3M... Co na tom, ze vlastne stejne auto - Navara - se bude prodavat za polovicni cenu. :-) Jiste, predem nas samozrejme presvedci, vymyje mozek marketingovyma zvastama, ze cena o proti Navare je adekvatni, protoze Mercedes vlastne hotove auto prestavel, upravil , zlepsil vymercedecooloval jako by to bylo uplne jine, jejich vlastni auto! A spousta Apple shamponku tomu bude ochotne verit, ti uz jsou totiz dostatecne vymyti od jejich ultramodly iphone, ipad aitd. - vlastne stejnych veci v elektronice. Za me ma tedy mercedes minus. Je to velka, stara a velmi bohata automobilka. Pokud chteji usetrit par ecek, ve vyvoji jiz tisickrat vyvynuteho, dokonce ve vlastni staji, tak fajn, ale prodavat by to meli za uplne jine penize a nazyvat by to meli pravymi jmeny...
Avatar - beibej
9. 4. 2015 00:01
a proč
nepoužijí techniku z ML nebo GL?
Avatar - pelikoš
8. 4. 2015 22:48
Re: Proč pravděpodobně?
[odkaz]
Re: Proč pravděpodobně?
Gilčo, piš ten blog, pobavíš nás.
8. 4. 2015 19:00
Re: Proč pravděpodobně?
Myslím si,že lhaní není jeho největší devíza.