Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz představuje doplňky pro CLA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Kompaktní stylový sedan, který Mercedes-Benz uvádí jako kupé, se může pochlubit velmi pestrou nabídkou příplatkové výbavy. Na své si přijdou zájemci o multimediální systémy nebo sportovní doplňky a k dispozici je i řada prvků zvyšujících praktičnost CLA.

Mercedes-Benz uvádí, že pro CLA a jeho majitele má připraveno více než 170 nejrůznějších doplňků. Mezi nimi je například i žlutý lak na nehty, jehož odstín odpovídá barvě nití použitých na kontrastní prošívání u CLA Edition 1.

Dynamické linie CLA má doplňovat moderní technika v podobě nejnovějších multimediálních systémů. Standardem je Audio 20 CD kompatibilní s MP3/WMA/AAC, který je vybaven 14,7 cm barevným displejem TFT, rozhraním Bluetooth a vstupy USB a Aux-in.

Standardní audiosystém může být na přání rozšířen o měnič na šest CD a navigační systém Becker® MAP PILOT s 3D zobrazením map. Tento systém s daty pro Evropu může být ovládán prostřednictvím autorádia nebo hlasem.

Chytrý telefon může s vozem spojit Driver Kit Plus, který s aplikací Digital DriveStyle umožňuje bezpečný přístup k hlavnímu obsahu telefonu. Ten je zobrazen na displeji COMAND Online nebo Audi 20 CD a aplikaci lze ovládat prostřednictvím ovladače na středové loketní opěrce.

Aplikace Digital DriveStyle zahrnuje mimo jiné navigaci Garmin s aktuálními dopravními informacemi on-line, funkci vyhledávání bodů zájmu s jejich zobrazením ve 3D na mapě, internetové rádio AUPEO! a možnost sdílet danou hudbu na sociálních médiích jako Facebook nebo Twitter.

Špičkový akustický zážitek má zajistit příplatkový Surround Soundsystem Harman Kardon® Logic 7® s Dolby Digital 5.1. Ten je vybaven vícekanálovým zesilovačem, dvanácti reproduktory a disponuje výkonem 500 wattů.

Za označením Mercedes-Benz Sport Equipment se ukrývá řada individualizačních doplňků pro CLA. Z nich lze jmenovat například osvětlené kryty prahů z nerezové oceli s nápisem Sport nebo spoiler na víko zavazadlového prostoru, jehož instalaci lze provést bez vrtání do karoserie vozu.

Sportovnější vzhled může CLA dodat sada doplňků AMG, které zahrnuje nový přední nárazník i masku chladiče, nástavce prahů a zadní nárazník. Karosářské díly doplňují pětiloukoťová litá kola s dvojitými paprsky obutá do pneumatik 225/40 R18. K sadě AMG patří i zdvojené výfukové potrubí s obdélníkovými koncovkami, snížený sportovní podvozek a perforované přední kotoučové brzdy.

Pro prakticky smýšlející majitele nového CLA má Mercedes-Benz připraven střešní nosič Alustyle Quickfix, na nějž lze připevnit lyže, snowboardy, kola nebo střešní box o objemu 400 litrů. Pro vášnivé cyklisty je k dispozici nosič na tři jízdní kola, který se montuje tažné zařízení za záď vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - jozephko
3. 5. 2013 21:40
Ten tvar a umiestnenie multimediálneho systému ma irituje
Keby sa dal odmontovať a zobrať so sebou či odložiť, bolo by to ok. Takto by som mal nutkanie ho z tej dosky vytrhnúť, pretože tam pôsobí neprirodzene - ako päsť na oko.