Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz rozjede výrobu třídy C v Brazílii

Jan Mička
Diskuze (0)
Evropské prémiové modely se stěhují do nelidnatějšího státu Jižní Ameriky. BMW potvrdilo tyto plány již loni v říjnu, nově se přidává Mercedes-Benz s třídou C. Audi se k situaci zatím nevyjádřilo.

Automobilka Mercedes-Benz, která se dle agentury Reuters odhodlala ke vstupu současného Céčka na brazilský trh teprve nedávno, nemá v plánu troškařit. Již v roce 2015, čili v prvním roce zdejší výroby, má totiž brány závodu ve městě Juiz de Fora opustit okolo 20 000 vozů.

Výrobci luxusních automobilů to však na zdejším trhu nemají jednoduché. Klacky pod nohy jim totiž hází samotná vláda, která loni uvalila vysoké daně na vozy zahraničních automobilek. Rostoucí poptávka po německém prémiovém segmentu si však o přesunutí výroby do Brazílie vyloženě říkala, což v budoucnu nemalou měrou podpoří státní kasu.

Pro Mercedes-Benz přitom není brazilský trh neprobádaným územím. V letech 1999 – 2010 se ve zdejší továrně DaimlerChrysler vyráběla třídy A, v roce 2007 se zde dokonce zabydlelo C Coupé. V současnosti se zde vyrábí těžká užitková vozidla.

Jan Mička
Diskuze (0)