Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SLC jako Shooting Brake? Ve virtuálním světě nic nemožného.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Faceliftovaný malý roadster Mercedesu byl přejmenován z SLK na SLC a s výjimkou modelu 43 AMG se spoléhá výhradně na čtyřválce. Slušela by mu však i jiná karoserie?

Pamatujete si na tenisku? BMW Z3 Coupe, které dostalo pevnou střechu a karoserii třídveřového mini-kombi, což znamenalo velkou změnu oproti původnímu roadsteru s plátěnou střechou. Podobnou proměnou prošel i modernizovaný Mercedes-Benz SLC, alespoň tedy ve světě virtuální reality.

Místo sklápěcí střechy automobil dostal pevný plech nad hlavou a záď navazuje podobně jako u Z3 Coupe – jde tedy o vůz, který by se dal označit jako Shooting Brake. Reálný automobil by tak mohl doplnit paletu Mercedesu čítající modely CLA a CLS Shooting Brake. Bylo by však bláhové myslet si, že se tento návrh dostane do sériové výroby, byť podle nás vypadá zajímavě.

Spokojit se tedy budeme muset s roadsterem s pevnou skládací střechou, který má paletu přeplňovaných motorů čítající základní benzinovou šestnáctistovku, dva dvoulitry, jeden diesel 2,1 l a třílitrový šestiválec AMG. Vůz má pohon zadních kol a devítistupňový automat. Jen dva základní benzinové motory mohou být i s manuálem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
18. 12. 2015 00:14
X-TOMI ?
Horší než uprchlická krize v Evropě.