Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Sprinter slaví prodejní úspěch

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Mercedes-Benz Sprinter dosáhl v prvním čtvrtletí letošního roku nového prodejní rekordu.

Ve své současné podobě se Mercedes-Benz Sprinter představil na jaře roku 2013 s přepracovaným designem a především novými pohonnými jednotkami, splňujícími emisní normu Euro VI.

Vedle nového vzhledu a motoru zaujal modernizovaný Sprinter při svém představení i pěticí nových asistenčních systémů, z nichž nejzajímavějším je Crosswind Assist, který pomáhá zvládnout poryvy bočního větru a je součástí standardní výbavy.

Výroba Sprinteru v jeho aktuální podobě byla zahájena 1. července 2013 a v současnosti se Mercedes-Benz Vans připravuje na uvedení nové generace. Než k tomu ovšem dojde je na trhu i nadále aktuální provedení, které v prvním čtvrtletí letošního roku stanovilo nový prodejní rekord v celé historii modelové řady Sprinter.

Mercedes-Benz Vans uvádí, že během prvních tří měsíců roku 2017 bylo zákazníkům po celém světě dodáno téměř 45.000 vozidel řady Sprinter. To představuje nárůst zhruba o 10 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Sprinter tak dosáhl nejúspěšnějšího prvního čtvrtletí ve své více než dvacetileté historii.

Sprinter zaznamenal obzvlášť silný růst prodejů ve svém hlavním regionu v podobě evropského trhu, kde došlo k nárůstu o 12 %. Velkého růstu o 15 % a 12 % bylo dosaženo v Německu a Velké Británii. Prodeje modelové řady Sprinter se výrazně zvýšily i na dalších trzích včetně Latinské Ameriky a Ruska.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Avatar - speedfred
18. 5. 2017 02:19
Re: HM...
človeče Fusso je pohodlnejšie ako Duco (kabína zvlášť od rámu) ,ale ten posed ke tam taký kadejaký,ale hlavne toho hodne uvezie. Servisovanie je na iný príbeh,to je pravda
17. 5. 2017 17:24
Re: HM...
jaj CANTER i FUSO toe snad to nejhorsi v cem jsem kdy mel moznost jet. Uz kdyz jsem do toho sednul tak mi to prišlo jak 30 let stary auto ale hlavne tak neuveritelne uskakany ze to az hezky nebylo. Navic servisovani pod zastitou mercedesu taky nic moc. A co do posazu, kdy clovek ma pocit jak kdyz se pri brzdeni kabina prekuli dopredu... >:D
Avatar - speedfred
17. 5. 2017 15:04
Re: HM...
Teraz mám Maxi. Do budúcna rozmýšľam vymeniť Micebuči Canter za nieco nové,len teraz si musí zarobiť na opravy čo ma stál a potom pôjde.....
Dík.
17. 5. 2017 14:58
Re: HM...
...tak zatlač na prodejce Iveca aby ti dal lepší cenu. Pokud to bude valník tak tam by konečná cena nemusela byt o tolik jinde než u fiatu. Co jsme srovnávali ceny u nás, tak Valník jednomontáž 2.3 Fiat a to samé 2.3 Iveco valník byl nakonec rozdíl asi jen 45000,- a to už je směšný rozdíl mezi výrazně robustnějším ivecem oproti fiatu. Zkus uvidis... :-) Ten fiatackej automat je sice zastaralý, ale je pořád defacto stejný robotizovaný takže jednoduchý a nesype se :-) Kažopdáně určitě vol robustnější verzui FIAT MAXI (s 16tkami koly a plasty na blatníku) příplatek je minimální ale celkově to má silnější brzdy a je komplet zesílená konstrukce :-)
Avatar - speedfred
17. 5. 2017 14:45
Re: HM...
hej to si mi už písal (mám Ducato 3L) ;-\
snáď mi to ale vydrží. Do budúcna by som ale chcel automat.