Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy A: První fotografie interiéru

Aleš Jungmann
Diskuze (13)
Díky iPhonu nyní víme, jak bude vypadat podstatná část palubní desky nové třídy A.

Řidiči Mercedesů budoucnosti budou vždy na dosah všem podstatným informacím, alespoň tak by to mělo díky chytrým aplikacím pro iPhone být.

Prvním vozem, který je pro iPhone speciálně upraven (abyste si mohli nerušeně prohlížet například počasí či číst a posílat zprávy) je nová generace nejmenšího Mercedesu A. Díky tiskové zprávě, která o tomto faktu informuje, však nyní přesně víme, jak bude vypadat střední část palubní desky třídy A.

Podle očekávání je celková koncepce v podstatě totožná s interiérem větší třídy B, rozdílná je však například velikost trojice kruhových výdechů klimatizace. Místo pro klíček či panel rádia jsou totožné. Na prvním uvolněném obrázku je vnitřek nového modelu vylepšen karbonovým obložením či stříbrnými rámečky, jde tedy patrně o jedno z vrcholných provedení.

Ještě ale zpět k iPhonu. Díky němu a internetovému rádiu AUPEO! Personal Radio vám bude vůz například servírovat vaši oblíbenou muziku (žánr, skladatel, umělec atd.), navigační software Garmin nabídne realtimový pohled na dopravní situaci spolu s navrženou objízdnou trasou (a není k tomu prý potřeba více než základní rádio „Audio 20“) či přístup na sociální sítě a online výměnu dat.

K tomu dopomůže i aplikace Siri, zajišťující ovládání telefonu pomocí pokrokového rozeznávání hlasových příkazů. Zajímavostí, leč například v cizím městě nedocenitelným pomocníkem, je aplikace, s jejíž pomocí snadno váš zaparkovaný Mercedes najdete.


Aleš Jungmann
Diskuze (13)
Avatar - kari.laz
25. 2. 2012 10:23
Re: IOS
Diky bohu ze ten radoby os od jabka tam nebude.
24. 2. 2012 10:54
Re: QR?
Aha :-)

Neco jako "Chyt si svuj prototyp" >:D
24. 2. 2012 09:30
Re: QR?
Dobrý den, jde o jakousi soutěž, na prototypech jsou kódy 3 a kdesi na Facebooku by snad měl být ten čtvrtý.
24. 2. 2012 08:10
QR?
Nevi nekdo, co je zasifrovano v tom QR kodu na kamuflazi prototypu? :-O
Avatar - Dinar
24. 2. 2012 07:17
Re: Acko bude dokonale ako kazdy medak
Pokud se v příspěvku dotknu více témat, snažím se dělat odstavce, za ty roky tady vím, že spousta diskutérů má velký problém z rozlišováním "tematických linek" a jsou schopni matlat a patlat dohromady všechno možné. Jak ale ukazuješ, často ani ty odstavce nestačí. :-!

Takže, nepíšu o vnější podobnosti áčka s SLS a o audi nepíšu už teprve. Řekl jsem, že designový styl interieru áčka je (podobně jako např. u clk a B) odvozen z interieru SLS AMG a že to bude znamenat postupné rozmělnění jeho výjimečnosti, což může být z pohledu zákazníků v tomto segmentu problém. Prostě nemyslím, že je to dobrý způsob. A musíš-li mít nutně v textu audi, pak mrkni na interier R8 a nové A3, nijak spolu designově nesouvisejí.