Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz V dostal vrcholné provedení Exclusive

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Mercedes-Benz v letošním roce rozšiřuje nabídku výbav třídy V o nejluxusnější provedení s označením Exclusive.

Mercedes-Benz třídy V je již v aktuálně nabízených provedeních dostatečně komfortním a prémiovým velkým MPV, ale nová verze výbavy Exclusive jej ještě více přiblíží luxusním limuzínám a interiérům soukromých letadel.

Exclusive se zaměřuje především na další vylepšení v oblasti standardní výbavy interiéru, v němž mohou zákazníci značky Mercedes-Benz očekává čalounění kůží Nappa v kombinaci s lakovanými částmi obložení palubní desky a několika dalších částí prostoru pro cestující, v němž nechybí ani prvky z leštěného hliníku.

Sedadla řidiče a předního spolujezdce jsou elektricky stavitelná a vybavena vyhříváním s odvětráváním, zatímco zadní samostatná sedadla jsou klimatizována. Mezi předními sedadly je nová konzole s pětilitrovým úložným prostorem vybaveným chlazením, loketními opěrkami a LED osvětlenými termo držáky nápojů.

Součástí výbavy Exclusive je dále špičkový audio systém Burmester s šestnácti reproduktory a panoramatické posuvné střešní okno, které je podle automobilky s rozměry 1,90x1,12 m největší v dané kategorií vozů.

Mercedes-Benz třídy V v novém nejvyšším stupni výbavy se od méně luxusních provedení odliší i svou karoserií s označením Exclusive na předních blatnících, sportovním podvozkem a 19-palcovými litými koly, za nimiž se ukrývají 17-palcové brzdové kotouče.

Vedle řady prvků zvyšujících komfort na palubě obsahuje Exclusive i rozsáhlou paletu standardní výbavy, zvyšující aktivní i pasivní bezpečnost, jejíž součástí jsou například systémy Attention Assist, Crosswind Assist nebo parkovací asistent zobrazující celé okolí vozu.

Mercedes-Benz uvádí třídu V v provedení Exclusive na německý trh za cenu od 74.911 euro (zhruba 2.030.000 Kč). Ceny pro český trh prozatím nebyly uvedeny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
10. 2. 2016 08:37
Re: Interiér
Šedým bych ho určitě nenazýval. Na fotkách to tak může působit, ale jinak je to klasický celočerný interiér s prvky kartáčovaného hliníku ve dvou odstínech "šedé".
Avatar - wakantanka
9. 2. 2016 19:27
Re: Interiér
Farby a materialy si nakombinujes podla svojho vkusu. Ten s ktorym som jazdil ja bol cierny s nejakym tmavsim drevom a bolo to suprove. O jazde ani nehovorim. Ale ten 6 val.benzin resp.nafta by tam pasoval jak * na serbel.
9. 2. 2016 19:05
Re: Interiér
Je to věc názoru ale myslím že variant interiéru je víc. A dle mého názoru je i tento
minimálně o 2 třídy lepší než to co předvedl Multivan T6 ( 10 let starý, okoukaný
a drahý " děs běs ").
Ale souhlasím že od Mercedesu bych ve vrcholné verzi čekal víc než " šedou" .
Interiér
Nech je dizajn krásny, nech sú materiály luxusné, ale ten šedo-čierny interiér je skrátka hnusný...
9. 2. 2016 18:32
Re: V
Souhlas, absence Dieselové V6 je u MB dost zarážející. Za tu cenu by tam být měla ;-)