Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125: Prostor, luxus i sport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz si v rámci oslav 125. výročí oslav zrodu automobilu připravil speciální vydání modelu Viano.

Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125 je součástí letošních oslav významného výročí. Právě proto představuje vrchol své modelové řady a automobilka jej uvádí jako spojení prostoru velkého MPV s luxusem limuzíny a výkony sportovního vozu.

Exteriér speciální edice charakterizují chromované lišty na přídí, bocích i zádi a kryty vnějších zpětných zrcátek. Standardem jsou 19palcová litá kola s šestnácti paprsky. Nabídka laků karoserie je omezena pouze na metalickou černou a stříbrnou.

V interiéru je šest samostatných sedadel. Ta mohou být čalouněna kůží Lugano nebo látkou Twin DINAMICA. Sedadla v druhé a třetí řadě jsou posuvná a mají stavitelný skol opěradel. Exkluzivitu interiéru kromě specifického čalounění zvyšuje i bílé podsvícení přístrojů a sportovní pedály z leštěné nerezové oceli.

Nabídka pohonných jednotek pro Viano Avantgarde Edition 125 zahrnuje dva šestiválcové motory. Obě tyto motorizace spolupracují s pětistupňovou automatickou převodovkou a pohání zadní kola.

Zážehový šestiválec o objemu 3,5 litru disponuje výkonem 190 kW (258 k) a točivým momentem 340 Nm. Velké MPV s tímto motorem zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 10,4 s. Maximální rychlost této motorizace je 217 km/h a spotřeba paliva v kombinovaném cyklu je 12,0 l benzinu na 100 km.

Vznětový agregát V6 3.0 CDI poskytuje výkon 165 kW (224 k) a točivý moment 440 Nm. Mercedes-Benz u této verze uvádí zrychlení z 0 na 100 km/h za 9,1 s, maximální rychlost 201 km/h a spotřebu paliva v kombinovaném cyklu 8,5 l nafty na 100 km.

Mercedes-Benz bude Viano Avantgarde Edition 125 nabízet ve dvou délkách rozvoru náprav a jeho prodej se má rozběhnout na jaře letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)