Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz Shooting Brake Concept – Pohled na design

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Na pekingském autosalonu Auto China 2010 se představila ve světové premiéře studie sportovního kombi postavená na bázi druhé generace řady CLS. Daimler tak naznačuje možnost rozšíření nabídky karosářských verzí.

Působivá silueta konceptu s dlouhou kapotou a velmi nízkou kabinou je jednoznačný prvek, patřící třídě CLS, stejně jako vysoké boky a ničím nenarušený pás bočních bezrámových oken, připomínající velká kupé Gran Turismo. Nový styling přídě integruje do designu studie prvky sportovních kupé (maska z SLS AMG) a svébytnou kombinaci jemných křivek s přísnějšími tvary.

Čtyřmístný interiér je podle očekávání vyveden s citem pro detail a maximální luxus. 10 čtverečních metrů té nejkvalitnější kůže bylo použito na sedadla a čalounění, extenzivního uplatnění se dočkalo i pravé dubové dřevo. Design přístrojové desky navazuje svou harmonií na původní CLS a cestující jsou usazení v samostatných sedadlech.

Doporučujeme
Mercedes-Benz Shooting Break Concept: Nové CLS jako sportovní kombi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
1. 5. 2010 07:09
Je to poprvé,....
... co vidím řešení á la MB jako elegantnější, užitečnější a reprezentativnější, než řešení BMW (např. SAV, fuj tajxl). Shooting brake je prostě vynikající v koncepci i samotném designu. Pro fandy BMW (tím jsem ovšem také) musím přiznat, že v řešení přístrojové desky MB (naštěstí) kopíruje BMW. Myslím, že řešení poslední generace E je prostě mimořádný omy, tímto novým CLS udělal MB krok správným směrem.