Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tahač Mercedes-Benz Actros v roli taxíku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-Benz oslavil zisk titulu International Truck of the Year 2012 svérázným způsobem a proměnil jeden nový Actros na regulérní taxi.

Mercedes-Benz Actros ve své nové generaci dostal celkem 161 bodů a pro německou automobilku získal v pořadí již osmý titul International Truck of the Year. Předchozími vítězi byli 2011 Atego, 2009 Actros III, 2004 Actros II, 1999 Atego, 1997 Actros, 1990 SK Série a 1985 LN2.

Zisk významného ocenění je vždy důvodem k oslavám a Mercedes-Benz titul International Truck of the Year 2012 oslavil mimo jiné i akcí, při níž dostal jeden Actros charakteristický lak pro německá taxi a nezbytné označení na střechu.

Většina cestujících tohoto zvláštního taxi pak byla vyzvednuta před budovami, v nichž sídlí značky MAN a Volvo. Mercedes-Benz tak své konkurenci mohl ukázat, jak vypadá vítězný tahač a někteří ze zaměstnanců těchto firem si jej mohli během své cesty prohlednout i zevnitř.

Mercedes-Benz Actros nabízí celkem sedm různých verzí kabiny pro dálkovou dopravu. K dispozici je šířka 2,3 nebo 2,5 m, čtyři varianty střechy a maximální délka 2,3 m. Pět ze sedmi verzí má rovnou podlahu.

Design Actrosu má působit výrazně, trvanlivě a dynamicky. Při čelním pohledu na sebe hlavní pozornost strhne maska chladiče. Kolem ní jsou seskupeny podobně jako u osobních automobilů značky Mercedes-Benz všechny hlavní prvky.

K pohonu nového Actrosu slouží řadový přeplňovaný vznětový šestiválec Mercedes-Benz OM 471, který je nabízen ve čtyřech výkonových verzích.

Mercedes-Benz Actros: Nová generace představena

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
11. 2. 2015 12:12
Mercedes Actros r.v.2008
Mám Mercedes ACTROS r.v.2008 a najeto necelých 500 tis. km a musím kupovat nový motor.Tak nevím čím se mercedes chlubí.Stejný problémy jsem zaznamenal u dalších dvouch majitelů v okolí.Výměnu oleje dělám pravidelně 40 tis.km Při 440 tis. jsem měnil
vstřiky,vložky písty. Teď nastal problém se zdvihátkem,kde se uvolnil klínek a poškodil
blok motoru a vač.hřídel. :no: Mercedes nikdy