Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes chystá protizbraň na BMW X3

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Připravované menší SUV zřejmě vyjede v roce 2008, stejně jako Audi Q5. BMW X3 tedy čekají další dva roky bez přímé konkurence…

Mercedes připravuje malé SUV, které se postaví prodejně úspěšnému a konkurenty prakticky neohrožovanému BMW X3. Nový Mercedes bude technicky vycházet z budoucí generace třídy C, která dorazí na trh již v létě příštího roku. Pokud jde o název, podle spekulací je silně pravděpodobné označení GLK. Designově se prý GLK bude značně podobat většímu Mercedesu třídy GL.

Premiéra Mercedesu GLK zřejmě proběhne již příští rok na frankfurtském autosalonu, uvedení na evropských trzích je plánováno na rok 2008, v Severní Americe o rok později. Po nedávno ohlášeném Audi Q5, které vyjede rovněž v roce 2008, se tedy v daném segmentu sejdou všichni tři němečtí prémioví výrobci. U BMW si ale mohou gratulovat, protože se jim podařilo předběhnout konkurenci o celou jednu generaci.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
10. 10. 2006 11:40
Re: Bez přímé konkurence?
Nive nemuzou nejaci nemecti "premiovi vyrobci" konkurovat!! Kdo videl "reklamu" z let osmdesatych zvanou "Navstevnici" vi, ze funkci krtkovani jeste dlouho nebude mit zadny terenak z vyse jmenovanych!! ;-)