Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes doručil zákazníkovi vůz s předstihem a teď jej chce zpět. Důvod je bizarní

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Americký youtuber měl radost, že od Mercedesu dostane novější verzi žádaného vozu za příplatek pouhých deset dolarů. Teď akceptování nabídky dost možná lituje.

Jeffrey „MaximusBlack“ Johnston je americkým youtuberem, se svou tvorbou ale zatím slavil spíše jen lokální úspěchy. Až teď jedno z jeho videí začalo putovat sociálními sítěmi enormně rychle, během pár desítek hodin posbíralo téměř sto tisíc zhlédnutí. O co v něm jde? Jeffrey se svěřuje se svou vskutku bizarní zkušeností s tamním prodejcem Mercedesů.

Johnston popisuje příběh od samotného začátku. U prodejce v zámořském Halifaxu si objednal vůz C63 S Coupe z modelové řady pro rok 2017. Auto si vylepšil několika příplatkovými položkami, včetně matně šedé barvy, černých kol či interiéru s červenou kůží. O měsíc později mu prodejce sdělil, že obdrží vůz novější modelové řady za příplatek 10 dolarů. Skvělá zpráva, zdálo by se, opak je ale pravdou.

V čem je háček? Johnston sice věděl, jaká je počáteční hodnota vozu (v přepočtu z amerických dolarů asi 1,9 milionu korun), avšak tato částka ještě není pro severoamerický trh regulována. Prodejce tak, zřejmě kvůli zmatku s modelovými řadami, dodal youtuberovi auto s předstihem. A byť si jej americký tvůrce vyzvedl už 11. července, problémy přišly až o několik dní později.

Mercedes-Benz se situaci snaží vyřešit elegantně. Jeffreymu nabídl zápůjčku modelu SL63 do doby, než bude jeho auto moci legálně na silnice. To však odmítl, protože takový proces může trvat i několik měsíců. Navíc se ohání tím, že jeho automobil je zcela v pořádku. Jenže pokud by byl chycen na běžných silnicích bez potřebných dokladů, mohl by mít značné problémy… uvidíme, jak se tento netradiční příběh bude v příštích dnech vyvíjet.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
22. 7. 2017 08:11
Re: American?
Kanada je v Africe?
21. 7. 2017 22:57
Re: poblázněný svět
Prumerny rodinny prijem v Kanade je asi 75000 CAD, tohle auto (rocnik 2017, ale cena se bude hybat minimalne) jsem narychlo naklikal na kanadskem mercedesim konfiguratoru na 100 tisic, s dani rekneme 115 tisic. Coz je tech zhruba 1.9 milionu Kc. A taky je to rekneme o polovinu vic, nez prumerny rodinny rocni prijem.

Takze to auto rozhodne neni pro kazdeho. Ale Tesla Model S nebo X stoji dost podobne penize a zejmena modelu S v Kanade jezdi celkem dost. A taky ty dobre placene profese, jako treba softwarovi developeri, uspesnejsi obchodaci, ridici metra (kteri se neboji prescasu) si muzou vydelat rocne 100 000 CAD i vic. S temi ridici metra si nedelam srandu, v Torontu to tak fakt je.

Takze neni pro kazdeho, ale zas to neni nejaky sileny ulet.

Ja bych to auto teda na Kanadskych silnicich nechtel, zejmena pokud ma Jeremy Clarkson pravdu a AMG Mercedesy jsou absurdne tvrde. Pri jezdeni po kanadskych silnicich jeden se slzou v oku zavzpomina na ty ceske...
21. 7. 2017 22:41
American?
Ten chlapek je Kanadan. To je dost zasadni zmena a pomerne trapna chyba
21. 7. 2017 20:23
Re: poblázněný svět
Já třeba žádnýho Rasta Chválu nesluduju. Ani nevím kdo to je. nesleduju ani nikoho jinýho. Asi to bude tím, že na to nemám čas poslouchat moudra nějakejch pseudochytráků. To je asi jako sledovat videa a hltat moudra těch zdejších >:D Jen se nechám občas nachytat na nějakou podobnou bezcennou chujovinu jako je tenhle článek.
Avatar - twistedTSD
21. 7. 2017 16:51
oj
Možná je to tím počasím, ale nějak jsem nepobral, v čem je vlastně problém.