Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes GP je držitelem nejkratší zastávky v boxech

Jan Mička
Diskuze (7)
Zastávky v boxech jsou strategickými body závodů F1. Rozhoduje čas. Po Velké ceně Japonska je držitelem rekordu tým Mercedes GP.

Jistě sami víte, že pokud má tým dobrou strategii a správně naplánuje zastávky v boxech, může se před své soupeře dostat i mimo závodní dráhu. Rozhodující je přitom načasování a doba, jakou jezdci stráví u svých mechaniků. Aktuální rekord v nejkratším pit stopu drží po Velké ceně Japonska tým Mercedes GP.

Dosavadním držitelem rekordu byl tým Red Bull, kterému se v letošním roce povedla zastávka dlouhá jen 2,06 sekundy. Nepočítá se přitom průjezd boxovou uličkou a tankování. Zkrátka jen výměna pneumatik. Sebastian Vettel s Red Bullem v Japonsku sice letos vyhrál a Nico Rosberg s Mercedesem figuroval až na 8. místě, něco si však tým Rosse Brawna přece jen odnesl. Čas Red Bullu totiž dokázal stáhnout o 0,04 sekundy, nereálná prý však není ani magická hranice dvou sekund.

Podle Rona Meadowse, manažera týmu Mercedes GP, mohla být dvousekundová hranice pokořena již dávno. Na vině však byl mechanismus zvedáku, který prý zastávku prodloužil o 0,09 sekundy. Nevíme sice, jak k takovému tvrzení došel, ale budeme mu důvěřovat.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - PlugIN
28. 10. 2013 22:02
Re: Fašistická lživá propaganda stále zde funguje!!!!!!!!!!!
Klid, VW AG vás třeba za nějakou chvíli koupí. :-)
Avatar - Ham.
28. 10. 2013 19:59
Re: Fašistická lživá propaganda stále zde funguje!!!!!!!!!!!
Aspoň v něčem je Ferrari první když už nestačí na špičku F1 rychlostí na dráze. :-)
Avatar - Kjirka
28. 10. 2013 19:41
Re: Fašistická lživá propaganda stále zde funguje!!!!!!!!!!!
ses rozjel, čoveče >:D >:D >:D ale jak říká kolega, radši už to nehul >:D
Avatar - CHerokee
28. 10. 2013 18:24
Re: Fašistická lživá propaganda stále zde funguje!!!!!!!!!!!
Cos pohulil?
28. 10. 2013 16:42
Fašistická lživá propaganda stále zde funguje!!!!!!!!!!!!!!!
Tyto lži jim žerou ovce a že jich v republice je to všude vidíme kolik hlasů dostali socani a komunisti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… a v konkurenci jsou nebezpečné !!!!!!!!!!!!!!! nejrychlejší zastávky již dvě velké ceny mělo Ferrari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!