Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes přiveze do Paříže konkurenta Modelu S od Tesly

Jan Mička
Diskuze (20)
Symbolem elektromobility je v posledních letech automobilka Tesla. Mercedes-Benz však nechce zůstávat ve stínu a v Paříži představí konkurenta Modelu S.

Může to znít bláznivě, ale elektromobily jsou prozatím jedinou rychlejší cestou, jak udržet na trhu konvenční automobily s velkoobjemovými motory. Regulátorům zatím může být celkem jedno, že někde nějaký sporťák běžně „žere“ dvacet litrů na sto kilometrů, ovšem pouze pokud na druhé straně nabídky figuruje úsporný model, který jeho emise vypouštěné do ovzduší vyváží. V úvahu připadá i pohon vodík, než se ale takto poháněná auta dostanou do běžné produkce, bude to ještě chvíli trvat.

Za největší eso v oblasti elektromobilů v současnosti platí Tesla Motors, která sice v poslední době řeší nepříjemnosti ohledně autopilota, ale jinak dělá výborná a v podstatě i relativně dostupná auta. Vždyť nejmenší Model 3 stojí v přepočtu asi 850.000 Kč (pravda, svezeme se nejdříve příští rok), což za hi-tech model opravdu není moc. Jenže ani konkurence nespí, zejména pak Mercedes-Benz, který na podzimní autosalon v Paříži přiveze něco mnohem většího.

Půjde o konkurenta Modelu S, tedy vůz s délkou okolo pěti metrů a rozvorem okolo tří metrů, má však být daleko vybroušenější. Zástupci německé značky jsou si svým produktem velmi jistí a tvrdí, že by se Tesla měla mít na pozoru už proto, že to bude Mercedes. Dojezd vozu na jedno nabití by se měl pohybovat okolo 500 kilometrů, neděláme si však iluze o tom, že půjde auto pro běžné smrtelníky. S cenou se bude držet na stejné úrovni jako Model S, což může v podstatě znamenat jakoukoliv částku mezi 1,8 a 2,7 miliony korun, tohle ale nicméně není nic, na co by zákazníci Mercedesu nebyli zvyklí.

Podle australského šéfa komunikace automobilky Mercedes-Benz bude nový elektromobil hvězdou pařížské expozice, na silnice by se ale měl dostat až někdy v roce 2018. Není to tak dlouho, co jsme zveřejnili informace o plánech značky představit na tomtéž autosalonu koncept elektrického SUV, konkurenta Modelu X, nakonec to tedy vypadá, že se stánek značky ponese hlavně v duchu elektromobility.

Jan Mička
Diskuze (20)
9. 7. 2016 18:32
Re: Ľady sa pohli
nesmysl, lidi co prechazi na Teslu k ni prechazi prevazne od BMW a Mercedesu, ono v te Californii to neni ani tak o tom ze je to Tesla, ale ze to podporovali a podporuji znami lide a ze maji sit SC, Tesla ma spise jine problemy nez je konkurence, oni nestaci vyrabet a nestaci navysovat kapacity vyroby
9. 7. 2016 18:29
Re: dobry zpravy
elektricky velorex samozrejme existuje, je to ta posledni snaha o vzkriseni velorexu, vznikli 3 kusy, jeden se spalovakem a dva jako EV, stejne tak elektrickych trikolek podobnych velorexu se dela hned nekolik ruzne po svete, treba od ZAPu nebo znamejsi EV3 od Morganu
8. 7. 2016 20:20
Když dva dělají totéž není to totéž
Tesla vypadá vedle tohoto uměleckého díla jako trabant. A ten interier - to je prostě úplně jiný level.....
8. 7. 2016 18:10
Re: Ľady sa pohli
Presne tak. Musk je klasický "prototyp" motivátora-oblbovača.
Avatar - Machýrek
8. 7. 2016 15:18
Prituhuje
Asi nikdo nepochybuje, ze evropsky trh s elektroauty brzy ovladnou zavedene evropske znacky s jejich servisnim zazemim, tradici, loajalitou klientu. Jestli ne jinde, tak v Evrope to bude mit Tesla tezky.