Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes SL: Hádejte, kam se hliník stěhuje tentokrát

Miro Mihalik
Diskuze (5)
Komfortní výbava, bezpečnostní prvky, větší motory… Všechno vede ke zvyšování hmotnosti. Cesta zpátky má zkratku Al.

Spy fotografie připravovaného Mercedesu SL vám sice dovolí vytvořit si přibližnou představu, jak bude tento vůz vypadat, ale o technice nebo konstrukci karoserie vám neřeknou vůbec nic. A přitom se zdá, že pod povrchem bude SL mnohem zajímavější, než jsme si mysleli.

Proslýchá se totiž, že značky Audi, Jaguar, Aston Martin a Rolls-Royce již nebudou osamocené ve využívání lehkého stříbřitého kovu s atomovým číslem 13. Informace prosakující z automobilky Mercedes-Benz upozorňují, že nový model SL by měl být právě z hliníku.

Očekává se, že z aluminia budou nejen vnější panely, ale i prostorový rám, takže nový vůz bude o 10 až 15 procent lehčí ve srovnání se současným Mercedesem SL (s pohotovostní hmotností od 1750 do 2045 kg). Luxusní kupé-kabriolet však nebude první auto s třícípou hvězdou na kapotě a hliníkovou konstrukcí. Dva roky předtím (2010) by se měl objevit konkurent pro Audi R8, „supercoupé“ s označením SLC. U tohoto vozu by ovšem měly být uzlové body karoserie ještě zpevněné ocelí.

Miro Mihalik
Diskuze (5)