Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes SLK s předním pohonem: Bude vypadat jako AMG GT?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Zadokolkový kupé-roadster SLK se v příští generaci možná stane předokolkou na bázi třídy A, zacílenou na Audi TT. Takhle by v souladu se současným vývojem mohl vypadat.

Je to zhruba tři týdny, co se objevily zvěsti, že by příští generace roadsteru SLK mohla přejít na pohon předních, respektive všech čtyř kol. Co na tom, beztak má nevypínatelnou stabilizaci, tak proč neušetřit a nepostavit přímého konkurenta pro Audi TT (a příští generaci dvojkového BMW). Nicméně této zvěsti se chytil známý virtuální tuner Theophilus Chin a nakreslil možnou podobu budoucího SLK.

Auto na renderu má příď silně inspirovanou sporťákem AMG GT s typickou maskou, světlomety i předním nárazníkem s výraznými otvory po stranách, zbytek auta je pak kombinací gétéčka a sedanu CLA, z něhož by SLK s největší pravděpodobností vycházelo. S FWD/AWD platformou MFA není pochopitelně kompatibilní umístění předních kol, ale to panu Chinovi určitě odpustíte.

SLK by mělo představovat kupé variantu třídy A s konfiguraci sedadel 2+2 a věřme, že dojde i na odvozený kabriolet, pokud ne přímo roadster. A jak jinak u Mercedesu, došlo by i na verzi AMG, která by s výkonem kolem 400 koní tvořila vrchol potravního řetězce v kompaktní třídě. To vše pochopitelně v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkou.

Nějaký časový harmonogram? Toto kupé dostane až další generace třídy A, postavená na druhé generaci MFA, vyvíjené společně s aliancí Renault-Nissan a to ještě patrně později, než přijdou nosné modely řady. Pokud se vám to nejeví jako světlá budoucnost, máte tedy ještě dost času pořídit to aktuální SLK.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - fOE
29. 4. 2015 12:38
Re: kachna
Sakrble, male coupe zadokolka od MB s designem podobnym AMG GT? To by si zaslouzilo foe's seal of approval. :yes:
Avatar - Magister
29. 4. 2015 11:06
kachna
Dost divoká spekulace, jelikož na blogu mercedes psal něco jiného.... že bude zvlášť kupé na platformě MFA alá Audi TT.