Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes SLR McLaren Roadster: Generálka v Goodwoodu

Miro Mihalik
Diskuze (6)
První veřejné vystoupení před veřejností absolvuje nový SLR McLaren Roadster o tomto víkendu na festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Mercedes uznal za vhodné, že Festival rychlosti ve West Sussexu v Anglii je tím pravým místem, kde by se měl pochlubit se svou novou vlajkovou lodí. A nejedná se o žádnou statickou premiéru, ale publikum by mělo vidět celkově šest jízd v tzv. Supercar Runs. Pochopitelně, ani expozice značky Mercedes-Benz nepřijde zkrátka – SLR McLaren Roadster bude hvězdou stánku, který stojí tradičně uvnitř první zatáčky.

Protože společnost AMG letos slaví 40leté výročí svého vzniku, vedle nového supersportu budou mít defilé i jejich vozy. Pochlubí se trojicí historických lahůdek – replikou 300 SEL 6.8 z roku 1971, která odstartovala závodní úspěchy AMG, pak legendárním 300 CE 5.6 AMG z 80. let, tedy vozem známým pod přezdívkou The Hammer a prvním oficiálním modelem C 36 AMG. Vedle klasických kousků nemůžou chybět ani aktuální novinky, které zastupují Mercedesy S 63 AMG a SLK 55 AMG Black Series.

Samozřejmě, Goodwood by nebyl kompletní, kdyby se vedle nových vozů nepředstavila celá plejáda pokladů z muzea Mercedes-Benz Classic Center. Svou slávu si připomenou Stříbrný šíp W125 – závodní vůz z roku 1937, 300 SLR, se kterým Juan Manuel Fangio zvítězil ve slavném podniku Mille Miglia či Sauber-Mercedes C11 z roku 1990, okruhová bestie s pětilitrovým motorem V8 biturbo o výkonu 680 kW (925 k). Jak by řekla poetická duše nebo nekritický obdivovatel stuttgartské automobilky, s novým modelem SLR McLaren Roadster a legendami odolávajícími času, nad Goodwoodem opět zazáří jasná třícípá hvězda.

Miro Mihalik
Diskuze (6)
Avatar - Falco
24. 6. 2007 00:43
AMG
Zrcátko, zrcátko, pověz kdo je na světě nejrychlejší....[odkaz]