Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes X nebude první pick-up značky. Tady je jeho předchůdce

Michal Fokt
Diskuze (3)
Je to překvapivé, ale čerstvá studie luxusního pick-upu s trojcípou hvězdou na kapotě není první svého druhu. Prohlédněte si LaPickup.

Jak už jsem psal v článku, věnovanému teaseru pick-upu od Mercedesu, tento typ vozů není u prémiových značek zrovna nejpopulárnější a touhu majitelů po luxusu uspokojují spíše vrcholné verze mainstreamových značek. Působí to tedy dojmem, že je studie X-Class Concept novou aktivitu Mercedesu, jenž se pronikání do nových kategorií vůbec nebrání. Ale není tomu tak.

Mercedes-Benz už pick-up měl. V sedmdesátých letech se v Argentině vyráběl jeden na bázi sedanu W115. Není známo, kde přesně vznikal a asi to ani není důležité, jisté však je, že z Německa putovaly komponenty auto do Latinské Ameriky, kde byly kompletovány, přičemž docházelo ke změně karoserie na dvoumístný pick-up s dřevěnou ložnou plochou. Tyto vozy byly následně nabízeny klasicky přes argentinskou prodejní síť Mercedesu.

Vůz byl prodáván od roku 1972 a to výhradně ve verzi 220D a protože označení Mercedes-Benz 220D Pickup někomu nepřišlo úplně sexy, vymyslelo se mnohem "nápaditější" označení LaPickup. Že by o tom věděl někdo od Ferrari? Tato exotika ale pochopitelně nemění nic na tom, že třída X bude prvním automobilkou vyráběným pick-upem značky a to s využitím techniky Nissanu Navara. Uvidíme, jak se ve Stuttgartu popasují s jeho poměrně výrazným pracovním zaměřením...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Maulincio
2. 11. 2016 13:53
Re: Pěkný
Nazi pick up :D
Avatar - Maulincio
2. 11. 2016 13:50
Zase špatně...
... už v padesátých letech se dělala 170 jako pick up a ještě předtím se určitě taky nákej najde.
Avatar - dewill
2. 11. 2016 09:22
Pěkný
Pěkné auto, ta oranžová mu sluší a i proporce jsou překvapivě vyvážené.

To byl asi oblíbený model nácků ukrytých v argentinské pampě:)