Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Měsíční odbyt skupiny Volkswagen poprvé překonal milion vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Německý automobilový koncern Volkswagen v září dodal zákazníkům 1,01 milionu vozů, což je o 6,6 procenta více než před rokem. Měsíční odbyt koncernu milionovou hranici překonal vůbec poprvé, oznámila firma.

"Tento rekord ukazuje sílu skupiny Volkswagen," uvedl šéf prodeje Volkswagenu Fred Kappler. Poukázal i na oblibu nových sportovně-užitkových automobilů (SUV). Za první tři čtvrtletí se odbyt koncernu meziročně zvýšil o 2,6 procenta na 7,8 milionu vozů.

Škoda Auto tento týden oznámila, že v září dodala zákazníkům 112.900 vozů, meziročně o 5,4 procenta více. Dosáhla tak nejlepšího měsíčního výsledku v historii. K růstu přispívá prodej SUV Kodiaq, nejprodávanějším modelem zůstává Octavia.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě. Loni navíc vystřídal japonského konkurenta Toyota v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu kolem měření emisí zvýšil globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Avatar - Emel
15. 10. 2017 19:40
Re: Je to nesmysl
Samozřejmě je důležité vyrábět hodně aut, jinak není dost peněz na vývoj všeho, co musí mít moderní auto, aby bylo konkurenceschopné. Proto se trh konsoliduje, proto PSA kupuje Opel atd.

Volkswagen pokud vím opustil cíl největší automobilky světa po Dieselgate, kdy se (trošku z donucení) přiklonil k optimalizaci nákladů... což mimo jiné znamená osekávání modelů, které nejsou rentabilní... zastavení účasti ve WRC... apod.
Avatar - Bubáq
14. 10. 2017 23:20
Je to nesmysl
Ta honba za titulem značky, co prodá nejvíce aut... A ještě k tomu rekordu se sčítají hrušky se švěstkama a rajčaty... Kdo věří tomu, že je podobná honba za rekordy podstatná pro budoucí přežití?
Všechny EU- koncerny si do svých oficiálních proklamací dávají "udržitelný rozvoj". Ale kdy k této floskuli přidají i konkrétní cíle? Co se stane, pokud VAG nebude největší na světě podle počtu prodaných krámů? Bude to snad konec světa?
Jak dlouho potrvá, než ty hromady absolventů "manažerských" studií pochopí, že se učí blbosti, které nejsou pro přežití téhle planety určující?
A jak dlouho potrvá, než hlídací psi demokracie přinutí * v čelech koncernů začít nejen proklamovat, ale především uvažovat jinak?
14. 10. 2017 15:50
Re: Je to jediný koncern u kterého...
Ne. Přece Scania, MAN a Ducati.
Avatar - white label
14. 10. 2017 15:46
Re: Je to jediný koncern u kterého...
Jj, i Ada už to říkal...
14. 10. 2017 14:15
Re: Je to jediný koncern u kterého...
Koncern Renault vás(vw, tato redakce)stejně nakope do pr..le!