Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG pracuje na novém roadsteru: TF se vrátí!

Michal Fokt
Diskuze (5)
Tradiční britská značka pod čínským vedením připravuje návrat dvoumístného sportovního roadsteru, objeví se ještě před koncem dekády.

Britský časopis Auto Express zjistil, že u automobilky MG začal vývoj nového sportovního roadsteru, jenž má navázat na dlouhou tradici výroby tohoto typu aut, kterou nepříliš úspěšně zakončil model TF. Auto bude využívat jednu ze dvou aktuálně vyvíjených platforem, které mají po roce 23020 nést všechny modely MG.

Ačkoli to zdroj přímo nepotvrdil, dá se očekávat, že technický základ je vyvíjen společně s čínskou automobilkou SAIC, která MG vlastní, což je však čistě otázka sémantiky, protože technické centrum SAIC i MG sídlí, pochopitelně zejména z imageových důvodů, v britském Longbridge. Tamtéž také momentálně má probíhat vývoj nových přeplňovaných čtyřválců o objemu 1,5 a 2,0 l, které by měly být (mimo jiné) použitelné právě pro roadster.

Protože si MG nemůže dovolit vývoj platformy s motorem vpředu a pohonem zadních kol, bude nástupce modelů F a TF mít opět motor před zadní nápravou v obráceném předokolkovém šasi. Potěšující také je, že by příští TF nemuselo být jediným sporťákem v nabídce kdysi sportovní značky MG, management i nadále zvažuje výrobu konceptu Icon, jenž by se měl stát imageovým modelem značky.

Nejprve je však nutné myslet na ziskovost a tak na obě auta přijde řada až poté, co se v prodeji objeví kompaktní SUV CS a nová generace kompaktního MG5.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - romgator
6. 7. 2014 11:04
Re: Nejhorší věta na světě
srandisto ;-)
Avatar - twistedTSD
6. 7. 2014 10:27
Re: Nejhorší věta na světě
Tradiční britská značka pod britským vedením. >:-[]
Avatar - dolfi
5. 7. 2014 20:32
Konečně začínají mít rozum!
:-) :yes:
5. 7. 2014 18:30
Nejhorší věta na světě
"Tradiční britská značka pod čínským vedením" - může být něco horšího? 8-s
5. 7. 2014 18:09
???????????
Preklep:
platforem, které mají po roce 23020 nést všechny modely MG.
Nejaký čudný rok.