Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG Rover bude spolupracovat s Caterhamem

Michal Fokt
Diskuze (0)
Zdvihá britský automobilový průmysl v britských rukách hlavu, nebo to jsou jen plané naděje?

Výrobce klasických anglických sportovních vozů, firma Caterham, se dohodla na spolupráci se skupinou MG Rover, jedinou velkou automobilkou, která náleží britským majitelům, v tomto případě uskupení Phoenix. To je s největší pravděpodobností také tím samým Phoenixem, který v současnosti usiluje o vstup do formule 1 prostřednictvím koupě části zkrachovalé stáje Prost. Že by se tedy objevil v budoucnu na závodních tratích monopost MG?

Rozsah spolupráce zatím nebyl upřesněn, stane se tak až 9. dubna na společné tiskové konferenci obou firem, která se bude konat v Konferenčním centru MG Rover v Longbridge v Birminghamu. O hloubce kooperace však již mnohé napovídá to, že zde zároveň bude představena modelová paleta Caterhamu pro rok 2002 (ovšem nehovoří se o tom, zda půjde o nějaké významné novinky). Proslýchá se však, že půjde o obchodní a marketingové partnerství, což ovšem může znamenat naprosto cokoliv.

Pokud jsou naše informace správné a konsorcium Phoenix je skutečně jen jedno, a vlastní zároveň MG Rover i torzo stáje Prost, stojí za zmínku i spolupráce této společnosti s firmou TWR, která je vlastníkem stáje Arows, která by týmu Phoenixu měla zajišťovat zázemí. Pokud v tom nejsou pouze peníze pro Toma Walkinshawa (majitel TWR), mohlo by to dokonce znamenat vytvoření silné britské automobilové aliance, která by se velmi vhodně doplňovala svou modelovou paletou od klasických osobních automobilů přes jejich vyladěné verze, až po puristické a bezmála supersportovní automobily. Vzhledem k zadlužení MG Rover by případné spojení s TWR znamenalo i vítanou finanční injekci.

Michal Fokt
Diskuze (0)