Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG 5: Čínský Golf s britským pasem je za dveřmi

David Bureš
Diskuze (13)

Hatchback MG 5 sdílí platformu s čínským sedanem Roewe 350.

Na internet pronikly první snímky sériového provedení MG 5. Tento hatchback bude patřit do nižší střední třídy, konkurovat bude chtít především Volkswagenu Golf či Fordu Focus.

Křivky automobilu vychází z konceptu představeného loni na autosalonu v Šanghaji. Oproti studii však sériový vůz samozřejmě má umírněnější rysy. Zvětšily se hlavní světlomety i vnější zpětná zrcátka, kliky dveří jsou konvenční. Tvary přídě se pak podobají většímu MG 6.

Základním stavebním kamenem nového modelu je platforma AP, odtud pochází i jeho interní kód AP12. Tuto platformu vůz sdílí s dalším čínským pohrobkem Roveru, sedanem Roewe 350. Obě značky patří do koncernu SAIC.

Pod kapotou vozu bude pracovat stejný motor jako v Roewe 350, tedy 1,5litrový benzinový čtyřválec, který je v čínském sedanu naladěn na 77 kW. V plánech je také silnější, přeplňovaná varianta této jednotky, ta bude ale dostupná až později. Agregát bude spolupracovat s pětistupňovým manuálem, nebo čtyřstupňovou samočinnou převodovkou.

MG 5 je dlouhé 4.363 mm, široké 1.800 a vysoké 1.492 mm, rozvor činí 2.650 mm.

Automobil má být k vidění na dubnovém pekingském autosalonu, krátce před tím by měl být zahájen jeho prodej na čínském trhu.

V průběhu loňského roku se ve Velké Británii začal prodávat MG 6, model na pomezí nižší střední a střední třídy, který je sesterský vozem čínského Roewe 550 (v prodeji od roku 2008). MG 6 je nabízeno jako liftback (s přídomkem GT) a jako sedan (MG 6 Magnette), v nárazových zkouškách Euro NCAP tento automobil získal čtyři hvězdičky.

David Bureš
Diskuze (13)
Avatar - escorpion
14. 1. 2012 07:09
Re: Design
Kde vidíš zadnú časť ? Pri obrázku zpredu ? Mne to pripomína mazdu 3.
Avatar - Well-being
13. 1. 2012 19:18
Po stránce designu
tomu není co vytknout. Kdyby takto vypadal nový Golf, tak by si zde jistá skupina diskutérů blahem ucvrkla do spodního prádla ...
13. 1. 2012 16:55
Re: Design
Taky mi to nepřijde jako pecka, jakobych to už někde viděl. Hlavně měli vybrat naprosto jinou barvu na presentaci, ta fialová se k tomu moc nehodí :no:
Avatar - Bonpar
13. 1. 2012 14:50
Me se to libi..
Mě se ten design náhodou líbí a Ibizu v tom nevidím.

Kdyby to mělo slušnou kvalitu a "čínskou" (rozuměj lidovou) cenu, tak si myslim, že by to mohlo být docela prodejné auto asi jako jsou dnes Dacie :-!
Avatar - Choochoo
13. 1. 2012 13:32
Re: Design
Zadek tezko hodnotit, sikmo z boku to muze byt i dle studie. Snad ho taky uplne nezabijou, ale uz by stejne k autu jako celku asi nesel. Ten predek je fakt nepovedeny :no: