Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Microsoft útočí na auta

Petr Bambas
Diskuze (16)
Počítačový gigant Microsoft dostal počítač téměř do každé domácnosti a proto si stanovil novou odvážnou strategii - dostat počítač do každého automobilu.

Počítačový gigant Microsoft dostal počítač téměř do každé domácnosti a proto si stanovil novou odvážnou strategii - dostat počítač do každého automobilu. Microsoft založil k tomuto účelu speciální automobilovou divizi, která má za úkol zařídit, aby společnost Billa Gatese měla jeden z operačních systémů v každém autě na Zemi. Na celém světě jezdí 650 milionů aut a každý rok se vyrobí 50 milionů nových vozidel, což je podle vedení Microsoftu srovnatelné s trhem osobních počítačů.

Ambiciózní plán počítačového gigantu počítá s tím, že auta se softwarem od Microsoftu budou mluvit, pokud budou potřebovat vyměnit olej, budou schopna varovat řidiče před nehodou na silnici a navrhnou jinou možnou trasu nebo automaticky zaplatí dálniční poplatky.

K dnešnímu dni se program Microsoftu dodává do 23 různých modelů, například BMW řady 7 a najdeme ho i v některých modelech značky Citroën, Fiat, Hyundai, Mitsubishi, Subaru, Toyota a Volvo.

Petr Bambas
Diskuze (16)