Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MILA Coupic slibuje tři auta v jednom

David Bureš
Diskuze (0)
Koncept rakouské společnosti je SUV, které je možné upravit na pick-up a kabriolet.

Rakouská firma Magna Steyr bude i na letošním ženevském autosalonu prezentovat, co může poskytnout svým zákazníkům. Tentokrát se můžeme těšit na studii Coupic, na které budou mimo jiné ukázány flexibilní systémy sezení a atypické střešní moduly.

MILA Coupic se svým charakterem podobá Citroënu C3 Pluriel nebo Škodě Felicia Fun. Až pětimístný vůz je v základu dvoudveřovým SUV, které však může být odstraněním některých dílů upraveno na kabriolet a pick-up.

Elektricky stahovatelná střecha automobilu se skládá ze dvou nezávisle otevíratelných modulů, které jsou vyrobeny ze skleněných panelů vložených do speciální textilie. Samotné skleněné panely pomáhají prosvětlit interiér auta. Přední část střechy je možné posunout dozadu, tu zadní je možné posouvat ve dvou směrech – dopředu i dozadu.

Stisknutím dalšího tlačítka může být posunuta zadní řada sedadel a stažena zadní část střechy dopředu, Coupic se díky tomu stane pick-upem. Zadní řada sedadel je v tomto případě zadní stěnou kabiny, chránící posádku před nepřízní počasí. Stáhnout je možné i přední část střechy a utvořit tak z auta otevřený pick-up.

Ložná plocha má nabízet dostatečný prostor pro přepravu nákladu, například kol či dalšího sportovního náčiní.

Velkoryse dimenzovaná kola mají podle designérů podporovat terénní charakter auta. Barevné schéma karoserie kombinuje svěží zelenou metalízu s bílým perleťovým lakem a hliníkovými částmi.

Magna Steyr je součástí společnosti Magna International, která patří mezi největší světové dodavatele součástek a komponentů pro automobily. Magna Steyr se mimo jiné zaměřuje na strojírenství a výrobu aut.

David Bureš
Diskuze (0)