Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Cabrio na český trh

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Otevřená verze oxfordského minihitu míří lovit majetné individualisty bez strachu z nachlazení i do českých vod.

Statickou premiéru před českými novináři si Mini Cabrio odbylo v elegatních prostorách designérské firmy Konsepti v pražských Holešovicích. Poprvé jsme si osahali malý kabriolet "z masa a kostí" mimo ruch světových autosalonů, importér se dokonce pochlubil i verzí Cooper S, ačkoliv od její pařížské světové premiéry uběhlo teprve pár týdnů.

První kontakt potrvdil, že Mini Cabrio vypadá v reálu minimálně stejně dobře, jako na firemních fotografiích, zejména v kombinaci s krásnými hosteskami. A vůbec nejvíce mu to sluší se staženou střechou. Generální ředitel společnosti AuTec se dokonce pochlubil osobní zkušeností, kdy subtropickým lijákem projížděl se staženou střechou a skutečně zmokl až po zastavení při vystupování z auta. Tak trochu kuriózně působí u Cooperu S tzv. Easy Load System, který usnadňuje nakládání rozměrných zavazadel. Víko kufru se sklopí, zadní část střechy nadzdvihne a vznikne nečekaně velký vstupní otvor do zavazadlového prostoru, díky sklopným zadním sedačkám (!) zvětšitelného až na skvělých 605 litrů. Jak jsme vás již v minulosti informovali, Cabrio se od samého počátku vyrábí již s faceliftem, tedy s pozměněným designem obou nárazníků a předních i zadních světlometů a poměrně výraznými změnami v interiéru. Střechu lze elektricky nejen složit, ale v rychlostech do 120km/h i o pouhých 40 cm poodsunout. Klasickou černou lze na přání nahradit modrou či zelenou.

Základní výbava podobně jako u klasického Mini zahrnuje centrální zamykání, elektrické ovládání okének (včetně zadních), 4 airbagy, ABS, EBD, CBC, DSC a dva ochranné oblouky vzadu. Navíc proti hatchbacku je v základní ceně parkovací asistent PDC a 16" litá kola s runflat pneumatikami 195/55.

Základní ceny na českém trhu začínají na 585 tisících za Mini One Cabrio a přes 645 tisíc za Cooper Cabrio vrcholí na částce 789 tisíc za špičkový Cooper S Cabrio. Příplatek proti hatchbacku je tedy nemalých 114 (Cooper S), 115 (One), resp. 120 tisíc (Cooper). Za metalízu je ve všech případech nutné ještě přidat 12.150,-. Ovšem individualita nikdy nebyla levná, takže kdo by hleděl na cenovku?

Ladislav Čermák
Diskuze (0)