Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Coupe John Cooper Works GP nejspíš nebude

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Nová série hatchbacku Mini Cooper JCW GP měla premiéru koncem května. Takováto verze by se hodila i do kupé, ale bohužel se jí nedočkáme.

Kdo tedy doufal, bude zklamán. Informaci zveřejnil server MotoringFile.com. I když se v médiích objevily fotografie lehce zamaskovaných kupé, které svědčí o existenci varianty JCW GP, nakonec zůstane jen u prototypů. Byť v jejich vývoji se došlo poměrně daleko, špioni zachytili vozy na veřejných silnicích a potřebné maskování bylo jen na odlišných místech. Původní verzi kupé John Cooper Works mimochodem známe již od loňského června.

O tom, co se bude vyrábět, bohužel nerozhodují konstruktéři, ale obchodní oddělení. A to údajně řeklo ne. Přitom automobilka sama je schopna byť limitovanou sérii vyrobit a i přes vysoké ceny ji také určitě prodat, aby uspokojila nadšené a movité fanoušky. Jenže, lidé z centrálního marketingu evidentně tvrdí něco jiného a mají v této věci hlavní slovo. Existuje ovšem také varianta, že kupé JCW GP není definitivně mrtvé, jenom se objeví později.

Takže se můžeme zatím těšit alespoň na hatchback. Pouze dvoumístný Mini Cooper JCW GP vznikne ve 2 tisících exemplářích stejně jako jeho předchůdce z roku 2006, který přišel na konci života první novodobé generace. Dvěma turbodmychadly přeplňovaná šestnáctistovka nabídne zatím neoficiálních 160 kW (218 k) a v Británii bude auto stát minimálně 31.500 liber (1,016 milionu korun).

Aleš Dragoun
Diskuze (0)