Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Paceman: Třídveřový Countryman na prvních fotografiích

David Bureš
Diskuze (12)
Premiéra nejnovějšího modelu značky Mini se s největší pravděpodobností odehraje na blížícím se autosalonu v Paříži.

Mini ukázalo podobu sériového modelu Paceman, když jeho fotografie nenápadně přiložilo ke článku o gastronomii na internetovém serveru MINI Space. Již dříve byly zveřejněny oficiální snímky maskovaného prototypu tohoto crossoveru.

Zatímco na dřívějších fotografiích se záď Pacemanu skrývala, na nejnovějších snímcích je již odhalena v celé své kráse. Její vzhled není velkým překvapením, je prakticky shodná s loňským konceptem Paceman. Výraznější změnou je pouze nápis „Paceman“ na víku zavazadlového prostoru.

Základem pro připravovanou novinku je Mini Countryman. S ním má Paceman kromě techniky a designu předních partií sdílet i délku 4.110 milimetrů a šířku 1.789 mm.

Nabídka jednotlivých provedení bude zřejmě shodná s Countrymanem – očekávat tak můžeme verze One, One D, Cooper, Cooper D, Cooper S, Cooper SD a Cooper JCW. Pod kapotou se tedy objeví zážehové a vznětové agregáty o objemu 1,6 litru nebo dvoulitrový turbodiesel. K dispozici bude i pohon všech kol.

Výroba Mini Paceman bude probíhat v Rakousku v továrně Magna Steyr jako v případě pětidveřového Countrymanu. První sériové vozy se do showroomů dostanou v průběhu následujícího roku. Podle loňských zpráv chce Mini ročně vyrobit okolo 20.000 Pacemanů.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - PeterLuk
11. 9. 2012 18:07
Re: !!!
Ja mám radšej Operu.
Avatar - PeterLuk
11. 9. 2012 18:06
Re: Dizajn
Vyzerá dobre, ale zabudol si, že im ešte chýba miniauto (a to sa volajú Mini, drzosť!)
Avatar - wladyk
10. 9. 2012 12:02
Re: !!!
Adblock funguje i na Googlu. Není třeba si instalovat ten děsivý Firefox.
Avatar - hijack
10. 9. 2012 11:24
Dizajn
No co k tomu povedat. Vidiet ze sa Mini snazi zaplnit akukolvek medzeru v tomto vlastnom segmente. Uz len chyba Mini Coupe vo stvordverovom sportcoupe style. ;-) Ale co do tvarov predstaveneho Pacemana ide o klasicke Mini, len neviem preco mam zo zadu dojem akehosi este mensieho Evoque. Proste takeho gulatejsieho hravejsieho a nemenej napaditeho. :yes:
anglicky kvetinari maju o com snivat
10. 9. 2012 10:56
Re: !!!
Nejsu na svém počítači, nemůžu tady nic přeinstalovávat, ale dík za tip :-)