Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Minipremiéra: nový Citroën C4 Picasso

Ondřej Láník
Diskuze (35)
V aukci na španělském portálu ebay.es je nabízen nový Citroën C4 Picasso. Aktuální cena je pouze 16 euro, ale do konce dražby zbývá ještě více než 30 hodin, což zřejmě s cenou ještě několikrát pohne. V čem je háček? Automobil je v měřítku 1:43.

V aukci na španělském portálu ebay.es je nabízen nový Citroën C4 Picasso. Aktuální cena je pouze 16 euro, ale do konce dražby zbývá v tuto chvíli ještě více než 30 hodin, což zřejmě s cenou ještě několikrát pohne. V čem je háček? Automobil je v měřítku 1:43.

Neobvyklá minipremiéra se odehrála dva měsíce před tou skutečnou. Místem představení nástupce úspěšného Citroënu Xsara Picasso je prestižní automobilová přehlídka, která se uskuteční v Paříži na přelomu září a října.

Citroën Xsara Picasso se prodává od roku 2000 a například ve Francii, Španělsku nebo Itálii se zařadil mezi nepopulárnější vozy segmentu kompaktních MPV. Definitivní název zatím není jistý, ve hře jsou dvě varianty – Picasso II nebo C4 Picasso. Na rozdíl od současného modelu se nebude novinka nabízet pouze v pětimístné, ale také prodloužené sedmimístné verzi.

Prodloužená verze Xsary Picasso bude na délku měřit 4,55 metru, což znamená nárůst o čtvrtmetr ve srovnání s aktuálním modelem. Zatímco jednoprostorový tvar karoserie je zachován, zásadně se změní především přední část s novou maskou a světlomety. Minivan připomíná zmenšené MPV C8, ale druhé boční dveře Picassa se nadále budou otevírat v pantech do stran. Zásadní inovací projde technika. Vůz dostane inovované nebo nové motory. Začínat se bude zážehovým čtyřválcem 1.4 (66 kW) a končit přeplňovaným zážehovým motorem se 105 kW resp. turbodieselem se 100 kW.

Ondřej Láník
Diskuze (35)