Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministerstvo dopravy chce přenechat provoz registru řidičů obcím

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Smlouva na provoz centrálního registru řidičů končí. Ministerstvo dopravy se snaží přenechat zodpovědnost obcím.

O případu zmatečného chování ze strany Ministerstva dopravy informoval server iDnes.cz. Podle něj ministerstvo v polovině února rozeslalo dopis, ve kterém obce připravovalo na převzetí odpovědnosti za provoz centrálního registru řidičů. To je vázáno s odkupem počítačů a programů, které jsou pro provoz registru nezbytné. Starostové obcí s rozšířenou působností se však pomalu bouří, protože na potřebnou techniku nemají v záloze dostatek finančních prostředků.

Důvod problému je přitom jasný. S posledním březnovým dnem totiž končí smlouva s firmou, která má do té doby provoz registru zastřešovat. Výběrové řízení na nového provozovatele však bylo vypsáno pozdě a již nyní je jasné, že se do skončení platnosti smlouvy nepodaří vybrat vítěze soutěže. Pokud se situace nevyřeší, provoz registru se pravděpodobně zastaví.

Přenechání odpovědnosti za provoz centrálního registru obcím s rozšířenou působností je však pouze jakýmsi nouzovým řešením, na které by většina starostů pravděpodobně nepřistoupila. Mluvčí Ministerstva dopravy však uvedl, že není v plánu přenést zodpovědnost na obce v plné míře.

Plánované změny prý přiblíží obsah nového dopisu, který bude ministerstvo v nejbližších dnech odesílat. Pokud by nakonec část pravomocí na obce přece jen padla, nevyhnula by se jim finanční podpora.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)