Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministerstvo životního prostředí nakoupí 130 nových vozů

Jan Mička
Diskuze (48)
Ministr životního prostředí Tomáš Podivínský má sice před odchodem, plánuje však velkou zakázku na nákup nových vozů.

Konkrétně se jedná o 130 až 135 nových služebních vozů, které mají obměnit park ministerstva životního prostředí. Ještě před příchodem nové vlády proto Podivínský utratí miliony korun za automobily, které podle některých pracovníků ministerstva ještě obměnu nepotřebují. Nákup se prozatím projednává, dosud nebylo vypsáno ani výběrové řízení na dodavatele. Sdělení každopádně koliduje s názorem, který vyjádřili koaliční politici. Podle nich se totiž bude na ministerstvech rapidně šetřit.

Vozy budou pořízeny na leasing a ministerstvu by měly sloužit pět let. Někteří se však ohrazují s názorem, že se jedná o zbytečnost, protože v současné době ministerstvu denně slouží i daleko starší automobily. Další náklady budou navíc vynaloženy na jejich údržbu. Nově by ji totiž neměli provádět řidiči ministerstva, ale externí firma. Podle Matyáše Vitíka, mluvčího ministra životního prostředí, přispěje toto opatření ke zvýšení bezpečnosti řidičů. Ti totiž budou moci povinné přestávky mezi jízdami využívat k odpočinku, nikoliv k údržbě automobilů.

Jan Mička
Diskuze (48)
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2013 23:11
Re: Doporučuji
ty se hodíš opravdu jen do sněmovny... Prý pobočka >:D >:D >:D Si pleteš pojmy s dojmy, to je jen taková odbočka >:D >:-[]
Avatar - rohYpnol
16. 12. 2013 23:05
Re: Doporučuji
jestli podle tebe "vyrobeno v Maďarsku" znamená, že to je Německý výrobek... >:D >:-[] 8-s
Avatar - šmoula nešika
16. 12. 2013 22:05
Re: Doporučuji
Asi tak. :yes:
Avatar - Hammunasakra
16. 12. 2013 20:48
Re: Doporučuji
Podle tvý logiky jo >:-[]
Avatar - Hammunasakra
16. 12. 2013 20:48
Re: Doporučuji
Podle tvý logiky jo >:-[]